Київ

Під Києвом відкрили першу чергу містечка для переселенців

1000 0
Будівництво містечка фінансує благодійна організація «To Ukraine with love».

У Тарасівці на Київщині відкрили першу чергу «Містечка Хансена». Це житло для родин, які втратили свої оселі внаслідок російської агресії. Про це повідомляє Київська обласна військова адміністрація.

Будівництво містечка фінансує благодійна організація «To Ukraine with love». Основний інвестор проєкту — американський бізнесмен і меценат, виконавчий директор компанії у сфері нерухомості Wasatch Group Делл Лой Хансен.

Ключі від осель першої черги отримають 80 родин. Це понад 300 ВПО, з яких 104 – діти.

Нові помешкання – 3 типів:

  • 16 типових будинків із гаражем, кожен на 110 м²;
  • 40 двокімнатних квартир (8 із них – інклюзивні);
  • 24 трикімнатні квартири.

 

«Будівництво розбите на чотири черги. Загалом буде побудовано 432 квартири у зблокованих будинках. Першу чергу побудували в рекордно короткі терміни», — зазначив голова КОВА Руслан Кравченко.

Другу чергу будівництва планують ввести в грудні цього року. Будинки здаватимуть в оренду на безоплатній основі на п’ять років. Оселі обладнують усім необхідним для проживання: меблями, сучасною технікою, текстилем та посудом. Також поряд планують побудувати: школу, дитсадок, бібліотеку, публічні простори тощо.

Нагадаємо, переселенцям на Київщині надаватимуть матеріальну допомогу на компенсацію оренди житла. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!