Київ

ВПО на Київщині отримуватимуть допомогу на оренду житла. Умови

964 0
Виплати строком на 6 місяців започатковують благодійний фонд «Право на захист» спільно з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Переселенцям на Київщині надаватимуть матеріальну допомогу на компенсацію оренди житла. Про це інформує Київська обласна військова адміністрація.

Виплати строком на 6 місяців започатковують благодійний фонд «Право на захист» спільно з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців. Щоб отримати гроші, родина переселенців має відповідати кільком критеріям.

Зокрема, подати заявку на отримання матеріальної допомоги можуть громадяни, які залишили рідні домівки після 24 лютого 2022 року і ще не отримували грошову допомогу на оренду житла від міжнародних організацій.

Крім того, учасники програми мають належати до однієї з таких категорій:

  • проживають у місці компактного поселення та готові й надалі орендувати житло після завершення програми;
  • проживають у місці компактного поселення, яке збираються розформувати;
  • перебувають під ризиком виселення/втрати орендованого житла, а також мають хоча б один із перерахованих нижче критеріїв вразливості;
  • нещодавно переміщені родини, які не бажають жити в місцях компактного проживання переселенців і мають хоча б один із перерахованих нижче критеріїв вразливості.

 

Критеріям вразливості відповідають:

  • родини, які мають лише одного з батьків з однією або більше дитиною віком до 18 років або з особами похилого віку від 55 років;
  • родини, які очолює одна або кілька самотніх людей похилого віку від 55 років або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років;
  • родини, де є люди з інвалідністю;
  • родини, які опікуються дітьми без супроводу (за наявності документального підтвердження).

 

Подання заявки можливе лише за особистої присутності всіх членів родини у пункті збору даних. Якщо в сім'ї переселенців є маломобільні люди, які не можуть прибути до пункту збору даних, дозволено подати заявку представнику родини за оригіналами документів та за умови надання медичної довідки, що підтверджує медичний стан.

Перелік необхідних документів вказано на сайті організації «Право на захист». Дізнатися, де працюватимуть мобільні групи з прийому документів, можна за телефоном «гарячої лінії»: 0 800 750 104.

Нагадаємо, на Київщині проживає майж 334 тисячі переселенців.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!