Під лікарнею у Львові черга карет «швидкої» із хворими на Covid-19. Фотофакт

3251 0
У львівських лікарнях у березні від пневмоній померли 218 пацієнтів.
Фото: Андрій Садовий

Фото: Андрій Садовий

Під лікарнею швидкої допомоги у Львові вишикувалася черга зі «швидких» із хворими на Covid-19. Відповідне фото оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Андрій Садовий.

Читайте також: Чи можуть львів'яни втретє захворіти на Covid-19

За його словами, упродовж березня у львівських лікарнях померли 218 пацієнтів від пневмоній, які викликає коронавірусна інфекція.

«Можна багато говорити, благати і пояснювати, що Covid-19 – це дуже небезпечно. Можна закривати нічні клуби і торгові центри. Але, мабуть, ці цифри більш промовисті. Страшно подумати, якою була б ситуація, якби у нас не було запасу ліжок, фахових медиків, необхідного обладнання та кисню»,  наголосив міський голова.

Читайте також: В Україні з'явився південноафриканський штам коронавірусу. У чому його небезпека 

Нагадаємо, що за минулу добу, 1 квітня, у Львові та на Львівщині коронавірус підтвердили у 1668 людей. Це найбільша кількість нових хворих серед всіх областей. На стаціонарному лікуванні станом на 2 квітня перебувають 3 252 хворих (це 71,47% завантаженості лікарень). 

Додамо, що за словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, в Україні зафіксували південноафриканський штам коронавірусної інфекції, який уражає утричі більше людей, насамперед молодих.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!