Київ

Під наглядом археологів. Будівельники продовжать облаштування рекреаційної зони на Оболонському острові

782 0
«Плесо» ініціювало запити до Департаменту охорони культурної спадщини КМДА; Інституту геологічних наук НАН України; ДП «Українська геологічна компанія»; Інституту археології НАН України для подальшої реалізації проведення археологічного нагляду на острові.

Комунальне підприємство «Плесо» уклало договір з Інститутом археології НАН України для реалізації археологічного нагляду за виконанням робіт на території Оболонського острова. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

У комунальному підприємстві зазначили, що надають перевагу всебічному аналізу проблематики археологічної розвідки на Оболонському острові та усвідомлюють, що дослідження має велике значення для збереження культурної спадщини.

Повідомляється, у разі виявлення артефактів «Плесо» активно сприятиме проведенню дослідження, забезпечуючи необхідні ресурси та підтримку для археологічної розвідки. Також у підприємстві зобов'язалися надавати науковій спільноті всю документацію, яка може бути корисною для аналізу та розуміння можливих знахідок старослов’янських часів.

Читайте також: Київзеленбуд пояснив, як обрізатиме дерева за новими правилами

Нагадаємо, під час будівельних робіт на острові були знайдені — лунниця з емаллю (жіноча прикраса у формі півмісяця) III-VIII століття, козацька люлька і мушкетні кулі. Як все це могло опинитися на збереженій частині колишніх оболонських заливних луків, де не могло існувати постійних поселень — поки невідомо.

Як повідомлялося ранішецьогоріч у місті у рамках облаштування рекреаційної зони на острові Оболонський зведуть пішохідний міст. У парку на Оболонському острові буде три зони відпочинку, велодоріжки і спортмайданчики. Його розділять на три зони: активну, транзитну і тиху.

До слова, у січні Київ отримав кошти на продовження будівництва мосту на Оболонський острів від Метрополії Великого Парижа. На даний час повністю збудовано фундаменти 4-х опор. У березні 2023 року розпочато роботи з улаштування металевих технологічних опор, які згідно з проєктом необхідні для монтажу металоконструкцій прогонової будови арки. Запланований термін завершення будівництва 2024 рік.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!