Підготовка до контрнаступу перебуває на завершальній стадії, – Резніков

723 0
Підготовка до контрнаступу завершується, однак крім зброї та військової техніки ще має бути опанування її нашими військовослужбовцями.
Фото: Олексій Резніков

Фото: Олексій Резніков

Підготовка України до контрнаступу перебуває на завершальній стадії. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков на пресконференції в Києві, передає УП.

За словами міністра, підготовка до контрнаступу завершується, однак крім зброї та військової техніки ще має бути опанування її нашими військовослужбовцями.

«Ми дуже сучасні системи отримали.Нагадаю, що окрім танкової коаліції (куди в першу чергу входять танки Leopard-2 плюс Challenger, а Leopard-1 трохи пізніше приїдуть), ми чекаємо ще потім Abrams. Але, думаю, Abrams у цьому контрнаступі брати участь не будуть. Наші екіпажі вже поїхали на навчання», – додав він.

Читайте також: «Все складається, щоб навесні ми пішли у контрнаступ», – військовий експерт

Він каже, що в України є велика кількість броньованих машин різного типу: БТР і БМП. Це і Bradley, і Marder, і Stryker, і CV 90 зі Швеції також будуть. 

«Сама техніка оголошена, підготовлена та частково поставлена. А є техніка, на якій завершуються навчальні програми, і вже тоді екіпажі разом з нею пробудуть, коли буде визначений час та місце.  Але скажем так: якщо у глобальному сенсі, то, в високому відсотковому режимі, ми готові», –додав він.

Нагадаємо, що противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулої доби здійснив понад 65 атак на зазначених ділянках фронту, проте усі вони були відбиті підрозділами сил оборони. Детальніше про актуальну ситуацію на фронті, читайте тут. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!