Київ

Підозрюваний, що вчинив вибух у Шевченківському суді, загинув на місці події

620 0
За попередньою інформацією, чоловік підірвав себе.

Правопорушник, що вчинив вибух у Шевченківському суді, загинув на місці події. За попередньою інформацією, підірвав себе. Про це повідомили у МВС. 
 
Також відомо, що під час штурму приміщення поранення отримали двоє бійців КОРДу. Їхні життя врятували щити, з якими рухалися спецпризначенці.
 
Нагадаємо, у Шевченківському районному суді Києва о 17:20 підсудний підірвав невстановлений пристрій.
 
За інформацією ЗМІ, які працюють на місці події, обвинувачений – Ігор Гуменюк підірвав у конвойному приміщенні 3 гранати.
 
Оновлено
Під час брифінгу міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив основні деталі подій у Шевченківському райсуді Києва:  
 – Гуменюк після засідання спочатку закрився в туалеті, а потім привідчинив двері та кинув у караул вибухівку (вибухів було два);
 – потім він намагався покинути залу суду;
 – конвойні його зупинили пострілом у повітря, потім він забарикадувався;
 – працівники КОРДу його намагалися деблокувати (на контакт він не йшов);
 – після деблокування дверей Гуменюк кинув у КОРД вибухівку, військові отримали поранення, їхньому життю нічого не загрожує;
 – Гуменюк загинув від вибухівки;
 – як він проніс вибухівку – зʼясує поліція.
 
Сьогодні обвинуваченому суд мав продовжити йому запобіжний захід – у розкладі засідань справа була призначена на 15 годину. Чоловіка судять за підрив гранат/вибухових пакетів під Верховною Радою у серпні 2015 році. Тоді внаслідок сутичок загинуло троє нацгвардійців, більше 140 людей постраждали. Деталі ситуації читайте у нашій минулій новині.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 
ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!