Підприємці звільняють перехід на площі Митній у Львові. Фотофакт

12294 0
У місті підземний перехід планують реконструювати.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

Підприємці, що орендували приміщення в переході на площі Митній у Львові, змушені їх звільняти. У місті підземний перехід планують реконструювати. Так, міський голова Львова раніше пропонував облаштувати там мистецький простір, наприклад, галерею для молодих художників.

Рішення про демонтаж на площі усіх торговельних павільйонів прийняли 12 березня на засіданні виконавчого комітету та дали 60 днів для підприємців, аби «виселетися». Торгові павільйони упродовж десяти років іншим підприємцям у суборенду здає ТОВ «Інтерайс Україна». ЛМР розірвала договір з орендарем у 2019 році.

Читайте також: Площу Митну у Львові визнали найкращим зреалізованим громадським простором в Україні

Додамо, що у підземному переході на Митній було можна придбати заледве не все – від тістечок і батарейок до ременів і білизни. Також тут була кав’ярня, що до душі багатьом львів’янам, які щодня пробігають перехрестям із численних зупинок транспорту навколо. Tvoemisto.tv напередодні закриття поспілкувалося з підприємцями. Вони були вражені інформацією про те, що мусять покинути павільйони, оскільки для багатьох, то був єдиний дохід, який і так постраждав під час локдауну. Детальніше про те, що відбувалося в переході на площі Митній та які місто має плани на неї, читайте за посиланням.

Фото Анни Чистякової


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!