Київ

Підрядник назвав термін ремонту тунелю метро на Теремки

621 0
Фахівці вирішили демонтувати аварійну ділянку тунелю і побудувати нову
Фото: Максим Шкіль

Фото: Максим Шкіль

Ремонт аварійної ділянки тунелю між станціями метро «Деміївська» та «Либідська» планують завершити восени 2024 року. Про це повідомив CEO холдингу MS Capital, до якого входить компанія Autostrada, яка проводить ці роботи, Максим Шкіль.

«Відновлення перегінного тунелю між станціями «Деміївська» та «Либідська» плануємо завершити восени 2024 року», — зазначив він.

Фахівці вирішили демонтувати аварійну ділянку тунелю і побудувати нову між станціями метро "Деміївська" та "Либідська".

За словами Шкіля, для роботи компанія залучила понад 500 фахівців із підземного будівництва та 30 одиниць спецтехніки. Нині над відбудовою тунелю працюють три групи проєктувальників.

Зараз підрядник стабілізував конструкцію за допомогою металевих риштувань, щоб тунель більше не просідав. Після того, як будуть перенесені всі інженерні мережі, розпочнеться розробка котловану для демонтажу пошкоджених конструкцій тунелю.

Тим часом компанія почала бурити палі, поверх яких встановлять розвантажувальну плиту для мінімізації навантаження над тунелем. На ній працюватиме важка техніка, зокрема, бурова установка.

Нагадаємо, на підготовчі та проєктні роботи перед ремонтом тунелю між станціями метро «Либідська» та «Деміївська» витратять 21,2 млн грн.  Замовлення отримала  група компаній «Автострада».

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!