Київ

Підготовка до ремонту тунелю метро між Либідською і Деміївською коштуватиме понад 21 млн

737 0
Закупівля проведена без конкурсу. Роботи має виконати група компаній «Автострада»
Фото: Павло Авдокушин

Фото: Павло Авдокушин

На підготовчі та проєктні роботи перед ремонтом тунелю між станціями метро «Либідська» та «Деміївська» витратять 21,2 млн грн. Про це йдеться на сайті публічних закупівель Prozorro.

Зазначається, що підрядник має розробити проєктну документацію та здійснити підготовчі роботи. Зокрема йдеться про:

  • стабілізаційні заходи з тимчасового підсилення конструкцій оправи із встановленням рамних чи арочних металевих конструкцій;
  • роботи з підготовки земельної ділянки, влаштування огородження будівельного майданчика та знесення будівель і споруд, порушення елементів благоустрою в межах відведеної земельної ділянки, вишукувальні роботи, роботи зі спорудження тимчасових виробничих та побутових споруд, необхідних для організації і обслуговування будівництва, улаштування під’їзних шляхів, складування будівельних матеріалів, підведення тимчасових інженерних мереж, отримання технічних умов на перенесення інженерних мереж та видалення зелених насаджень тощо.

 

Роботи має виконати група компаній «Автострада».

Закупівлю Київський метрополітен провів без конкурсу, пояснивши це терміновістю.

Нагадаємо, у зв'язку з необхідністю термінового ремонту на перегінному тунелі між станціями «Деміївська» та «Либідська» з 9 грудня рух поїздів Оболонсько-Теремківською лінією метро відбуватиметься між станціями «Героїв Дніпра» та «Либідська». Відновлювальні роботи триватимуть близько 6 місяців. На час ремонту між станціями запустили маршрути наземного транспорту. У  зв’язку з підтопленням тунелів Київського метрополітену розпочато досудове розслідування. 18 грудня стало відомо, що в Києві можуть закрити на ремонт ще одну ділянку синьої гілки, але вже між станціями «Почайна» і «Тараса Шевченка».

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!