На правах реклами

Підтримка бізнесу і соціальні проєкти. Які послуги надає львівська компанія IQholding

920 0
Львівська команда IQholding святкує 20-ліття.

У центрі Львова, на проспекті Шевченка, 9, розташований креативний простір для науковців та підприємців – IQholding. Команда відзначає цього року 20-ліття своєї діяльності. За цей час вона фактично розрослася до цілого IQхолдингу, який об'єднує різні сфери підприємництва, практичної освіти, науки та всебічного розвитку.

Тут, зокрема, працюють інноваційна IT-лабораторія, бібліотека і конференц-центр, де можна проводити різноманітні лекції, навчання, семінари, тренінги та презентації.

А на базі Науково-дослідного центру IQholding реалізують наукові та освітні програми, навчально-виробничі практики та стажують молодих науковців. Крім того, видають підручники, посібники та методичні рекомендації. Загалом друком вийшли вже 22 науково-практичні видання та 18 прикладних досліджень у сфері економіки, інформаційних технологій та управління. Фахівці переконані, що хороша освіта та наука Україні потрібні не менше, ніж армія.

Що важливо, компанія давно почала проводити соціальні тренінги для державного сектору і громадських організацій. Фахівці націлюються на ринок соціально вразливих категорій населення, зокрема на безробітних, молодь, що шукає своє перше робоче місце, та осіб з інвалідністю. Служба зайнятості надала свої запити на розширення тематичних навчань, і, відповідно, IQholding розгорнув цілий навчально-методичний відділ, який формує власні методики щодо працевлаштування, налагодження партнерських відносин із роботодавцями, написання резюме, започаткування власної справи тощо.

Фахівці також працюють із вузькими нішами економіки – вчать, як розвивати власний бізнес у різних сферах ремесел, враховуючи маркетинг, зелений туризм, інформаційні системи, брендинг тощо.

З початку російської агресії, уже вісім років поспіль, на замовлення Програми розвитку ООН в Україні та USAID компанія IQholding проводить серію проєктів для внутрішньо переміщених осіб, які втратили бізнес і хочуть його відновити, а також для тих, хто має бажання розпочати власну справу, розширити її чи вийти на інші ринки з реалізації своїх товарів і послуг.

Також фахівці з IQholding навчають написанню самих бізнес-планів, проводять консультаційні програми підтримки, де кожен підприємець може знайти відповідь на потрібне невирішене питання чи знайти орієнтири для подальшої роботи. В умовах війни бізнесу особливо потрібна програма підтримки, щоби стартапи, розробки та ідеї могли ставати доданою вартістю і презентувати український продукт на ринку ЄС.

Команда “Айкю Холдингу” також запустила спільно з місцевими підприємцями і бізнес-асоціаціями кілька пілотних проєктів на підтримку підприємців, зокрема реалізували проєкт «Стань успішним в Україні!» Дуже важливим для молодих підприємців є супровід менторів, які допомагають втілити бізнес-ідеї. Фактично 16% тих, хто брав участь у навчальних програмах IQholding, зміг себе реалізувати.

Навіть під час повномасштабного вторгнення команда не припиняє працювати, бо вважає, що кожен повинен продовжувати робити максимально свою працю на своєму місці, щоб наблизити спільну перемогу. Так, конференц-центр “IQholding” став майданчиком для проведення благодійних заходів та подій, зокрема майстер-класів, для підтримки ЗСУ.

Загалом упродовж минулого року року фахівці “Айкю Холдингу” реалізували 8 консалтингових проєктів, провели 38 тренінгових навчань та 12 проєктних публічних заходів, в яких прийняли участь понад 900 учасників.

Так, для Програми ООН із відновлення та розбудови миру фахівці провели 10 дводенних тренінгів у межах навчальної програми «Розвиток навичок електронної комерції». Понад 200 учасників змогли дізнатися, як оцифрувати свій бізнес, отримати доступ до інтернет-торгівлі і покращити комунікацію своєї компанії. 

А для осіб, які переїхали на Львівщину з територій проведення активних бойових дій, IQholding провів серію навчань з розвитку підприємницьких навичок. Учасники опрацьовували свою бізнес-ідею, формували власний бізнес-план, робили розрахунки, щоби бути беззбитковими. Цікаво також, що вони відвідали профільні екскурсії, на яких ознайомилися з особливостями ведення місцевого бізнесу на Львівщині, дізналися про можливості для підприємців сьогодні.

Загалом команда IQholding охопила у своїх навчаннях 19 областей, залучила понад 150 професійних тренерів та консультантів і розробила понад 280 авторських програм.

Тож сьогодні IQholding пропонує власні інноваційні проєктні рішення у сфері практичної освіти, створює креативні простори для науково-дослідницької роботи, успішно працює на ринку проведення професійних навчань, а також активно залучається до заходів на підтримку ЗСУ. При цьому IQholding позиціонує себе як фахова команда із соціальним спрямуванням, яка охоплює вразливі категорії населення та працює на соціальні зміни у нашій країні.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!