Пільги на оплату води у Львові. Як рахувати?

3607 0
В умовах підвищення тарифів на енергоресурси, споживачі намагаються максимально використовувати всі державні програми, які дозволяють зменшити вартість комунальних послуг.

При цьому, деякі громадяни користуються державними пільгами, які дають можливість платити за комунальні послуги на 25% або навіть на 50% менше. Ще кілька років тому споживачі намагалися прописати в свою квартиру когось із родичів, хто користувався пільгами, щоб суттєво скоротити свої витрати. Проте сьогодні така практика не принесе відчутної економії. При наявності лічильника пільга рахується тільки на ту частину води, яку використав пільговик.

Читайте також: Як у Львові зростуть тарифи на воду

До прикладу, у квартирі проживає три особи, одна з яких є пільговиком і має право сплачувати 50% вартості води. Три особи за місяць використали 12 куб. м води. Загальний обсяг розподіляється на кількість проживаючих — тобто кожен із них спожив по 4 куб.м води.

Пільга може застосовуватися тільки для сплати води, яку використав пільговик, тобто 4 куб. м, решта сплачується у повному обсязі, для Львова — це 5,72 грн за 1 куб. м. Тобто: (4 куб. м * 5,72) * 0,5 + (4 куб. м * 2 (кількість осіб) * 5,72) = 11,44 + 45,76 = 57, 2 грн. Таким чином, щоб сплачувати менше, потрібно скоротить витрати не тільки води, а й інших ресурсів.

Тарифи на воду у Львові нині такі:

на централізоване водопостачання – 5,12 грн. за 1 куб. метр;

на централізоване водовідведення – 3,86 грн. за 1 куб. метр.

Разом виходить 8,98 грн. за 1 куб. метр

Джерело: domik.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!