Київ

Восени в Києві мають добудувати пішохідний міст з металу «Азовсталі»

2691 0
Метал встигли вивезти з комбінату напередодні повномасштабного вторгнення.
Фото: System Capital Management

Фото: System Capital Management

До осені в Києві мають добудувати 160-метровий пішохідний міст-хвилю на Оболоні. Майже 300 тонн металу для мосту виготовили на «Азовсталі». Його встигли зробити й вивезти з комбінату напередодні повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє System Capital Management у Facebook.

«Вже восени кияни та гості міста зможуть прогулюватися й милуватися новим архітектурним об’єктом. Його спроєктовано з дотриманням умов безбар’єрності. У нічний час вмикатиметься підсвітка, а після спрацювання датчиків руху – музика», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, з 2020 року триває будівництво Оболонського моста коштами меценатів – спершу за гроші забудовника –компанії Stolitsa Group Владислави Молчанової. В січні Київ отримав кошти на продовження будівництва від Метрополії Великого Парижа. Гроші з міського бюджету не залучають.

На початку 2023 року вже були встановлені три опори мосту і розпочали встановлення четвертої, останньої. Ширина пішохідного об'єкту буде 4 м, а довжина – 164 м. Міст буде комфортним для пересування маломобільних груп населення. Проходу маломірних суден до затоки Оболонь об'єкт не заважатиме. Цей міст з’єднає Оболонський острів і парк «Наталка» біля Оболонської Набережної.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!