Після критики в Орбана заявили, що він засуджує різанину в Бучі

2361 0
Угорщина також підтримує міжнародне розслідування воєнних злочинів російської армії.
Фото: InfoResist

Фото: InfoResist

Речник прем’єр-міністра Угорщини Берталан Хаваші заявив, що Віктор Орбан засуджує різанину в Бучі. З його слів, глава уряду також підтримує міжнародне розслідування, спрямоване на виявлення винуватців кровопролиття. Про це повідомляє видання Telex.hu.

Він додав, що Віктор Орбан на пресконференції 6 квітня дав зрозуміти, що це росіяни розпочали війну та напали на Україну, і це – агресія.

Читайте також: Керівники Євросоюзу відвідали Бучу. Їм показали ексгумацію вбитих росіянами 

«Це спільна позиція Європейського Союзу, і Угорщина є частиною цієї позиції. І щодо усіх звірств, я вважаю, що всі вони мають бути розслідувані, (...) у будь-якому випадку цивільне населення має бути захищено будь-якою ціною, а жорстоке поводження з мирним населенням має бути найрішучішим чином засуджено, і такі випадки мають бути розслідувані. Ми хочемо незалежного та неупередженого розслідування», – заявив Хаваші.

Раніше президент Володимир Зеленський сказав, що один з провідних політиків ЄС просив надати йому докази того, що звірства та масові вбивства у Бучі не були інсценовані. За даними ЗМІ, йдеться про угорського прем’єра Віктора Орбана.

У п’ятницю 8 квітня голова провідної правлячої польської партії «Закон про правосуддя» Ярослав Качинський розкритикував Орбана за відмову засудити росію за звірства в Бучі та заявив, що його країна не співпрацюватиме з Угорщиною, поки її лідер не змінить ставлення до війни в Україні. Качинський порадив Орбану звернутися до офтальмолога, якщо той не бачить того, що сталося в Бучі.

Читайте також: Папа Римський розгорнув український прапор з Бучі і засудив звірства росіян 

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого міста Буча, Гостомель, Ірпінь під Києвом стали одними з ключових точок протистояння з окупантами. 2 квітня київську область було звільнено від росіян. Після цього стало відомо про масові зґвалтування та вбивства мирних громадян України загарбниками. Раніше з території Київської області вивезли вже 410 тіл вбитих мирних мешканців. Їх будуть оглядати судмедексперти, щоб задокументувати злочини, які вчинили російські військові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!