Після року в російському полоні загинув Герой зі Львівщини

11993 0
Героя зустрінуть у понеділок, 23 жовтня.
Фото умовне

Фото умовне

Старший солдат військової частини А0998 Арсен Рудченко, житель Івано-Франкового повертається додому на щиті. Про це повідомила голова Івано-Франкової селищної ради Ірина Перун.

Герой з 14 травня 2022 року перебував у російському полоні, і тепер повернувся на рідну землю, через понад півтора року тортур, знущань, принижень, але за це він віддав життя.

«Воїн стійко та мужньо терпів випробування та катування, не зрадив присязі, не зрадив Батьківщині, не зрадив собі… Його вбили, але не зламали дух і волю у ньому! Він є справжній Герой! Те, в якому стані повернули тіло захисника з росіянського полону, страшно передати словами. Це черговий злочин агресора. І за кожний злочин окупанти мають відповісти. Те, як поводяться з українськими полоненими «за порєбріком» – не полон, а катівня. Щирі співчуття дружині Марії, сину Марʼяну, дочці Тетяні та сестрі Олені!»,повідомила Ірина Перун.

Героя зустрінуть у понеділок, 23 жовтня.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!