На Львівщині планували збудувати громадський комплекс, однак тендер на 41 млн грн скасували

833 0
Одна із міськрад на Львівщині скасувала тендер на 41 млн грн після втручання прокуратури.
Умовне фото

Умовне фото

Новояворівська міськрада розірвала договір з підприємством на будівництво нового громадського комплексу. Йдеться про клуб, амбулаторію, спортивний комплекс та бібліотеку в одному із сіл Яворівського району.

Як повідомили у прокуратурі Львівщини, наслідком укладеного договору мало бути незаконне виділення з бюджету коштів на загальну суму понад 41 млн грн. Згідно моніторингу Держаудитслужби підрядника неправомірно визнано переможцем у тендері, оскільки при подачі заявки були відсутні обов’язкові документи. Зокрема, розрахунки договірної ціни, а також умови договору не відповідали вимогам тендерної документації та пропозиції щодо графіку виконаних робіт.

«У зв’язку з цим прокуратура заявила позов про визнання недійсним договору підряду. Сторони погодилися з доводами прокурора та розірвали спірний договір не чекаючи рішення суду», – йдеться в повідомленні.

Відтак, за результатами вжитих заходів представницького характеру вдалося запобігти неправомірному використанню бюджетних коштів.

Як пише zaxid.net, Новояворівська міська рада уклала договір з ТОВ «Економбуд-ЛВ» у липні 2022 року. Підрядник мав виконати роботи до кінця 2025 року. Державна аудиторська служба у серпні 2022 року почала моніторинг закупівлі й знайшла низку порушень. Новояворівська міськрада розірвала договір цьогоріч 11 березня за згодою сторін.

ТОВ «Економбуд-ЛВ» зареєстроване у Львові й працює з 2010 року. Основним видом діяльності є будівництво. Згідно з аналітичним порталом YouControl, керівником та бенефіціаром є Василь Лега. 

Журналісти NGL.media повідомляли, що раніше Василь Лега володів компанією «Галицькі вітражі» з колишнім директором корпорації КРТ братів Дубневичів Юрієм Пастерником. Цьогоріч ТОВ «Економбуд-ЛВ» отримало державних підрядів на майже 12 млн грн, а у 2023 році – на 61 млн грн.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!