Львів’янка змусила підписувати відомий бренд шампунів українською

3739 0
На результат активісти чекали вісім місяців.
Фото: Сергій Іваненко

Фото: Сергій Іваненко

Після звернення львів’янки Анастасії Чайківської відомий бренд шампунів Head&Shoulders почав підписувати товар українською мовою. Аби досягти результату, жінка імпортерам відомого бренду шампунів надіслала десятки листів. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав мовний захисник та львівський активіст Святослав Літинський.

Читайте також: У двох райцентрах на Закарпатті скасували регіональну мову завдяки львівському активісту

«Мені написала Настя Чайківська: Привіт, як я можу допомогти з українською мовою? Я порадив почати з написання листів імпортерам, зокрема і Head&Shoulders. Настя активно включилася в роботу – надіслала десятки листів. Не пройшло і восьми місяців, як ми всі отримали результат – шампуні з українськими написами!», – повідомив мовний активіст.

Читайте також: Сайт Allo переклали українською через позов львів'янина

Святослав Літинський наголошує, що, очевидно, не лише дія Анастасії Чайківської спричинила цей результат, а всіх, хто писав подібні звернення. 

Також активіст закликав зайти кожному у ванну, взяти продукт та написати рекомендованого листа імпортеру, адже пакування українською зручніше.

Святослав Літинський – львівський громадський діяч, відомий захисник української мови. Він ініціював та виграв багато судових справ щодо використання української мови, зокрема, в маркуванні побутової та електронної техніки та перекладі сайтів. Він також був першим громадянином України, який отримав внутрішній паспорт без російськомовної сторінки. Львівський активіст, який міг стати мовним омбудсменом країни, домігся скасування рішення про проголошення в Одесі російської мови як регіональної, яке діяло у місті з 2012-го року. Через позов львів’янина українською переклали також сайт Аllo.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!