Сайт Allo переклали українською через позов львів’янина

5548 0
Апеляційний суд визнав неправомірним ненадання інформації українською мовою та зобов'язав сайт Allo її надавати.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

28 лютого 2018 року активіст Святослав Літинський подав заяву до суду на інтернет-магазин Allo.ua. Про це він повідомив у коментарі для Tvoemisto.tv. Він хотів замовити телефон, але не знайшов інформації українською, натомість докладні характеристики мобільних пристроїв були представлені іноземною мовою (російською).

Святослав Літинський декілька разів робив запит до сайту, щоб йому надали інформацію українською мовою, але ні разу не отримав відповіді. Опісля подав заяву до суду. Незабаром суд першої інстанції визнав неправомірним ненадання інформації українською мовою та зобов’язав магазин Allo її надати.

Читайте також: Працівників «Укрзалізниці» штрафуватимуть за відмову говорити українською мовою

Між судом першої та другої інстанції на сайті з’явився короткий опис пристроїв українською. Але як зазначає сам Святослав Літинський, опис був неповний. Пізніше на сайті таки з’явилася опція перегляду сайту українською. Попри це інтернет-магазин Allo вирішив подати апеляційну заяву до суду.

У понеділок, 16 липня, на своїй сторінці у Facebook Святослав Літинський повідомив, що апеляційний суд підтвердив правильність рішення суду першої інстанції, який визнав неправомірним ненадання інформації українською мовою та зобов'язав її надавати.

Представники Allo в суді через відеоконференцію

Ганна Аргірова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!