Підозра ексголові ЛОДА та Зеленський про референдум та Бандеру. Головне за ніч і минулу добу

3228 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Zaxid.net

Фото: Zaxid.net

Підозра ексголові ЛОДА – Фітнесцентри. Прокурор Львівської області Ірина Діденко підписала підозру ексголові Львівської обласної державної адміністрації в незаконному відчуженні землі на 7 мільйонів гривень.

Прокуратура Львівської області підозрює колишнього керівника Львівської ОДА у службовій недбалості через виділення землі курорту «Едем Резорт», що належить львівському бізнесмену Ігорю Кривецькому.

Як стало відомо Tvoemisto.tv із власних джерел, ідеться про розпорядження від 7 серпня 2019 року, яке видав голова ЛОДА Маркіян Мальський. 

Читайте також: Чи справді немає карантину або Як у Львові перемагає байдужість

У Львові 8 червня відкрилась низка фітнес-центрів, хоча послаблення карантину на Львівщині не було – область не перейшла навіть на другий етап пом’якшень. Партнер юридичної фірми Dexis Partners Іван Городиський у коментарі Tvoemisto.tv говорить, що фітнес-центри мають формальний привід для відкриття. «Постанова Кабінету міністрів має вищу юридичну силу за рішення органів місцевого самоврядування. Це загальноюридична практика», – каже юрист.

Та, додає він, накласти штраф та призупинити діяльність фітнес-клубів також можна. Хоча потім вони зможуть скасувати такі рішення через суд.

Разом з тим, у поліції Львівської області заявили, що перевірятимуть, чи працюють фітнес-центри та спортзали. Утім, як каже речниця Головного управління Нацполіції у Львівській області Добровольська, поліцейські не можуть цілодобово чергувати біля них.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за добу Covid-19 виявили у 49 хворих. Разом 2 211. Вилікувалося – 531 особи (плюс 7 за добу), померло – 73 особи.

Уряд Шмигаля, за даними медіа, не планує послаблювати карантин у Львові. Звернення міського голови Львова Садового та голови ЛОДА Козицького там назвали «політичним», оскільки є критерії МОЗ, які не дозволяють пом’якшити обмеження.

В Україні за добу Covid-19 виявлено у 394 осіб. Загальна кількість 27 856 пацієнтів. Одужало – 12 412 (плюс 217 за добу), померло – 810 особи (плюс 13).

Читайте також: Коли Верховна Рада затвердить сім нових районів на Львівщині

Перелік антилідерів не змінний: Чернівецька область (3 729 – плюс 31 за добу), місто Київ (3 523 – плюс 33), Львівська (2 211 – детальніші показники вище) та Рівненська (2 094 – плюс 23) області.

За добу найбільше нових випадків захворювання коронавірусом зафіксували у Львівській, Закарпатській та Житомирській областях. У Дніпропетровській, Хмельницькій, Миколаївській, Полтавській, Херсонській та Луганській областях нових випадків Covid-19 немає.

Зеленський – Референдум – Бунт міських голів – Степан Бандера. Зеленський пропонує дозволити референдуми із 4 питань і голосувати через інтернет. Зокрема, 1. затвердження закону про внесення змін до розділів І, ІІІ, XIII Конституції України (йдеться про загальні засади, вибори і сам референдум, а також правосуддя, загалом 38 статей – ред.); 2. загальнодержавного значення; 3. про зміну території України; 4. про втрату чинності законом України або окремими його положеннями».

Разом з тим всеукраїнський референдум не допускається щодо законопроєктів з питань податків, бюджету та амністії.

Президент ставить в один ряд із сепаратизмом бунт міських голів проти рішень центральної влади, бо вважає, що це шкодить не президенту, а Україні.

І каже, що «по різному» ставиться до провідника ОУН Степана Бандери. На запитання, чи вважає його героєм, Зеленський відповів, що «всі люди, які захищали незалежність України, – є її синами, є її дійсно героями». Крім того, за словами президента в Україні «від героя до ворога – один крок».

Зеленський також має намір призначити другим першим заступником секретаря РНБО України «сірого кардинала» МЗС часів Януковича Руслана Демченка. Призначення лобіює глава ОП Андрій Єрмак.

Читайте також: Через карантин бюджет Львова втратить близько 430 мільйонів гривень

Економіка України – Світовий банк – МВФ. За даними Світового банку, через пов’язану з коронавірусом кризу економіка України скоротиться в 2020 році на 3,5%.

Обсяг капітальних інвестицій в Україні у першому кварталі року зменшився на 35,5% і становить 76,9 мільярда гривень.

Міжнародний валютний фонд погіршив прогноз падіння ВВП України в 2020 році до 8,2%.

Разом з тим, рада директорів МВФ затвердила програму співпраці з Україною на 5 мільярдів доларів. Вона розрахована на 18 місяців.

А прем’єр Шмигаль проситиме винести нову програму уряду на розгляд парламенту та підтримати її 18-19 червня. За його словами, «документ доопрацьований з урахуванням пропозицій усіх комітетів, завдань із політичних програм Зеленського та партії «Слуга народу»».

ООН – Польща – Британія – Франція. Генсек ООН Антоніу Гутерріш заявив, що пандемія Covid-19 може спричинити надзвичайну ситуацію в сфері продовольчого забезпечення, що відіб’ється на життях сотень мільйонів людей.

У Польщі не виключають повернення частини карантинних обмежень у зв’язку з тим, що люди почали сприймати послаблення як завершення епідемії, але повторне «закриття» країни не розглядають.

Читайте також: МАУ анонсували квитки зі Львова у Київ за 800 гривень

Британія прожила 2 місяці без електрики від вугільних станцій вперше за понад століття

Ейфелева вежа буде знову відкрита для публіки з 25 червня після трьох місяців закриття.

В Іспанії за відсутність маски в громадських місцях штрафуватимуть на 100 євро

Туреччина з 9 червня випустить з дому літніх людей та неповнолітніх.

Стратегія національної оборони Румунії вперше прямо говорить про «агресивну поведінку РФ».

Йдемо далі. Чекаємо свіжих результатів ПЛР-тестів на Covid-19. Може вони дозволять ввести в області послаблення. Бережіть себе. Гарного Вам дня! 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!