У Києві пропонують повернути історичну назву площі Перемоги

1911 0
Кияни вважають, що на цьому місці краще зробити озеленення та сквер.

Кияни вважають, що настав час перейменувати площу Перемоги і повернути їй історичну назву. Про це йдеться у петиції №11114 на сайті Київради.

Її автор Ярослав Воропай зазначає, що обеліск на площі перемоги не має ніякої історичної та естетичної цінності. На думку дописувача, на цьому місці краще зробити озеленення та сквер.

Читайте також: Лівий і правий береги Дніпра об'єднали прапором України

«Це просто істукан, який тут залишили радянські окупанти. Обеліск перемоги, хоча це перемога великою кров’ю, і замість шани полеглих воїнів тут стоїть ідол победобесія. З цієї ж причини треба змінити назву площі на історичну», – зазначає він.

Ярослав Воропай також нагадує, що раніше площа Перемоги називалась Галицькою. 

Нагадаємо, що депутати Київської міської ради хочуть звернутись до президента України та міністра оборони України щодо зміни назви Національного університету оборони України імені Івана Черняховського. Це ім'я університету присвоїли ще указом колишнього президента України Віктора Януковича. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!