На якому етапі реконструкція площі перед «новим» ЦУМом у Львові

4065 0
Станом на зараз деякі роботи ведуться, однак в цьому арелі тривають судові процеси щодо об'єктів нерухомості.
ФОТО: ЛЬВІВ – МІСТО НАТХНЕННЯ

ФОТО: ЛЬВІВ – МІСТО НАТХНЕННЯ

У 2020 році у Львові напрацьовували концепцію для розвитку центру Франківського району. Зокрема, площу перед «новим» ЦУМом планували реконструювати та зробити простір між вул. Княгині Ольги, вул. Володимира Великого на вул. Науковою безпечнішою для автомобілістів і зручнішою для пішоходів. 

У коментарі Tvoemisto.tv головний архітектор Львова Антон Коломєйцев повідомив, що станом на зараз деякі роботи ведуться, однак в цьому арелі, поблизу «нового» ЦУМу, тривають судові процеси щодо об'єктів нерухомості, і щоб це комплексно розвивати потрібно чітке розуміння щодо юридичної власності. 

«Через коронавірус і повномасштабну війну були певні обмеження на громадські слухання та інші речі, які передбачають реалізацію цього проєкту, однак роботи ведуться. До прикладу, управління архітектури напрацювало варіант, який покращує те, що ми винесли на попередні громадські слухання. Хочу наголосити, що тривають судові процеси об'єктів нерухомості в цьому арелі, поблизу нового ЦУМу, і щоб це комплексно розвивати потрібно чітке розуміння щодо юридичної власності», – каже він. 

Читайте також: У Львові пропонують реорганізувати рух на проспекті Чорновола

Він зазначив, що через зміни в законодавстві потрібно погодження фактично усіх юридичних сторін, зокрема, власників нерухомості і користувачів земельних ділянок з детальним планом. Крім того, головний архітектор Львова додав, що у майбутньому повинні відбутися громадські обговорення щодо цегляної недобудови, яка розташована посередині цієї території.

«Що стосується окремих об'єктів, наприклад, цегляної недобудови, то певний час власники не виходили на зв'язок. Ми хотіли нещодавно з ними оці речі додатково відновити, але не завжди так просто зв'язатися. З боку аквапарку також є активна участь – напрацьовується варіант приблокування багаторівневого паркінгу, який дасть можливість звільнити територію від стоянки та сформувати бульвар – в сторону вул. Симоненка. Тобто робота ведеться, ми плануємо ще робити громадські обговорення, які ми і робили перед тим. Але без участі власників основних будівель важко щось зробити», – заявив він.

Нагадаємо, у Львові пропонують провести реконструкцію вулиці, що веде до аеропорту. Йдеться про підвищення безпеки та комфорту руху пішоходів та велосипедистів на цій ділянці.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!