Площу Кропивницького хочуть перетворити на активний громадський простір. Візуалізація

6462 0
Ініціатори зустрілися з громадою, щоби почути пропозиції та думки жителів мікрорайону.

Архітекторка Ольга Криворучко зазначила під час громадського обговорення, що мета зустрічі полягала в тому, аби почути пропозиції жителів району щодо перетворення площі.

«Ми не маємо зараз конкретних ідей щодо ревіталізації площі, тому хочемо почути думку мешканців, щоб мати від чого відштовхуватись надалі», – зазначила Оля Криворучко.

За словами активістки організації Urban ideas Ірини Дем’янюк, люди не використовують у повній мірі потенціал території на площі Кропивницького поруч з костелом.

Читайте також: Отже, асфальт чи бруківка? як львів’яни спланували оновлення вулиці Бандери.

Нагадаємо, що в межах проекту відновлення вулиці Бандери планують перекрити автомобільний рух від перехрестя з вулицею Городоцькою до перехрестя з вулицями Федьковича і Шептицьких, створивши трамвайно-пішохідну зону. У результаті перевагу нададуть громадському транспортові, натомість приватні автомобілі об’їжджатимуть навколо площі.

«Таке рішення створить зручну транспортну розв’язку й попередить численні небезпечні ситуації на перехрестях, – розповів Максим Терлецький, менеджер проекту «Вулиця для всіх». – Перекриття руху в одній з частин дороги дозволить зробити площу Кропивницького зручнішою для мешканців».

Читайте також: Чому заміна бруківки у Львові – це зле

Раніше організатори воркшопу анонсували, що вулиця Степана Бандери матиме дві смуги, велодоріжки та паркувальну зону.

Місцеві жителі, котрі зібрались для обговорення, висловили наступні побажання щодо реорганізації громадського простору площі:

1) Встановити на території скверу ліхтарі на сонячних батареях та громадські туалети;

2) встановити лавки з вмонтованими розетками;

3) вирішити проблему паркування автомобілів навколо площі;

4) запровадити перепустки для місцевих жителів, які мають авто;

4) облаштувати громадські туалети. 

Читайте також: Як змінять громадські простори Львова. Плани урбаністів на 2017-й рік

Жителі району піднімали питання, котре досі викликає багато суперечностей – про покриття вулиці Бандери бруківкою чи заміну її на асфальт. Координатори проекту відповіли, що це лише один із варіантів вирішення проблеми і проти волі львів’ян нічого робити не будуть.

Катерина Бігун

Фото: Петро Такчишин та зі сторінки події у соцмережі «Фейсбук»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!