Київ

Площу Льва Толстого у Києві можуть перейменувати на площу Українських Героїв

1307 0
Таку назву підтримали кияни, які проголосували у додатку «Київ Цифровий»
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Площу Льва Толстого планують перейменувати на площу Українських Героїв. Відповідний проєкт рішення буде розглянуто на найближчому пленарному засіданні Київської міської ради. Про це повідомляє пресслужба Київради.

Як зазначила депутатка Київської міської ради, ініціаторка перейменування Олеся Пинзеник, спільно з експертною комісією тривалий час працювали над громадською ініціативою щодо перейменування площі, і згодом понад 20 тисяч українців підтримали її шляхом рейтингового електронного голосування в додатку «Київ Цифровий».

«Площа Українських Героїв – це уособлення всіх українських героїв, як минулого, так і сьогодення. Ми всі безмежно пишаємось воїнами Збройних Сил України, які героїчно боронять нашу Батьківщину. Водночас також українськими героями є лікарі, які в підвалах і бомбосховищах лікують і навіть оперують людей, волонтери, які під кулями доставляють гуманітарні вантажі, пожежники, які гасять полум’я від вибухів. Навіть хлібороби, які проводять посівну на замінованих полях, теж справжні герої. А якщо згадати минуле, яке в нас славетне, то в пам’яті спливають і козацька пора, і дружинники Української народної республіки, і військо Української повстанської армії. Це теж Українські Герої», – наголосила Пинзеник.

Депутатка впевнена, що питання перейменування площі Льва Толстого об'єднає сесійну залу, і площа Українських Героїв з’явиться в самісінькому серці нашої Батьківщини.

Нагадаємо, Київ став лідером серед українських міст за кількістю перейменованих топонімів торік. Починаючи з серпня 2022 року, у столиці перейменували понад 240 вулиць, проспектів та бульварів, чиї назви були пов’язані з країною-агресором чи радянським минулим.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!