Площу святого Юра зроблять пішохідною, а через парк пустять тролейбус. Візуалізація. Оновлено

11077 11
Закрити проїзд через площу св. Юра для приватного транспорту і пустити через парк тролейбусну лінію – саме такий проект невдовзі представлять громадськості на обговорення. Зараз у Львівській міській раді очікують на рішення експертів. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповів головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

Як розповів Юліан Чаплінський, свого часу такий проект вже був запропонований на розгляд, і в активістів, які відстоюють парк, він не викликав заперечень. Однак він не був погоджений авторами проекту реконструкції пл.і св. Юра. Згідно цього проекту саму площу зроблять закритою для проїзду приватного транспорту. Автомобілі, які їдуть з вул. Митрополита Андрея, зможуть повертати на вул. Шептицьких чи з’їжджати на вул. Озаркевича. Ті ж автомобілі, які рухаються вверх по вул. Листопадового чину, звертатимуть на вул. Устияновича.

Читайте також: У Львові хочуть прибрати усі припарковані авто з центру міста

За словами головного архітектора міста, такий перерозподіл трафіку автомобілів є можливий, і вулиці Бандери та Городоцька цілком справляються з ним.

Разом з тим через сам парк пустять тролейбусну лінію. Здійснити це планують наступним чином: через сквер побудують дорогу шириною 7,5 метрів, яка проходитиме вздовж пішохідної стежки між підпірною стіною бібліотеки та дитячим майданчиком. На в’їзді та виїзді зі скверу стоятимуть боларди, тож окрім тролейбусів туди ніхто не зможе заїхати. Для реалізації проекту слід пересадити 9 дерев, які перетинають саме дорогу.

Читайте також: Як зміниться площа перед Оперою у Львові. 3 факти

За словами Юліана Чаплінського, зараз цей проект очікує експертної оцінки. Лише після того його винесуть на обговорення громадськості та представлять офіційну схему. Якщо все буде гаразд, то вже через тиждень розпочнуться підготовчі роботи. Загалом тривалість робіт по облаштуванні тролейбусної лінії складе близько місяця.

Нагадаємо, що ще нещодавно через площу св. Юра до ЛНУ ім. І. Франка їздили тролейбуси 2, 7, 9, 10, 12 та 20. Вони з’єднували центр міста з перехрестям Стрийська-Наукова, ст. Скнилів, Аеропорт, Ряшівська, Суботівська та Автовокзал. Зараз вони їздять лише до вул. Бандери.

Нагадаємо, що 29 липня 2015 року у Львові відкрили пам’ятник Митрополиту Андрею Шептицькому, а сама площа отримала такий вигляд. З початку року, коли у Львові представили проект реконструкції скверу св. Юра у зв’язку з встановленням пам’ятника, активісти виступили проти будь-яких змін у парку. Згідно цього проекту, дорога, яка пролягала поблизу собору св. Юра, мала бути перенесена попід стіни бібліотеки НУ «Львівська політехніка», тим самим змінивши схему парку. Декілька раз в проект вносилися зміни, змінюючи вигляд площі. Протистояння дійшло до того, що дорога так і не була збудована, а рух транспорту через пл. св. Юра, в тому числі і громадського, був перекритий. Наразі остаточного рішення щодо робіт в парку та реконструкції цілої площі так і немає.

Оновлення:

У попередній схемі, яку було опубліковано на сайті, було допущено помилку щодо прокладання дороги для тролейбуса. Інтернет-портал Tvoemisto.tv та журналіст Ігор Саджениця просить вибачення у Юліана Чаплінського та читачів за цю помилку.

Спілкувався Ігор Саджениця


Читайте також:
4 Жовтня, 2015 22:21
нема різниці, всьо завжди коштує @Роман, "спєрва дабейся" і "проплачені"? Казковий ідіот.
1 Жовтня, 2015 20:06
Ігор Кінчені ідіоти!
По-перше, чому закрили проїзд до собору св. Юра?
По-друге, кінчений, недолугий Садовий забакланив нормальний проект, де була шикарна дорога і шикарний парк, де б площа св. Юра виглядала би європейською, бо та скотина не може нажертися грошей?
Скільки ж та [***] Садова нагріла собі грошей на дорозі і транспорті?...
І там має бути проїзд!
29 Вересня, 2015 20:41
Ріта нащо там цей дурний памятник, тільки все портить і проїзду до центру нормального немає. а городоцька вулиця ітак переповнена там пробки постійно її навпаки розгрузити треба. памятник потрібно переносити або знести. він сильно мішає
29 Вересня, 2015 19:18
petro Архітектора юліка разом з садовим на Кулпарквську 95 там розвязок з памятниками болардами та скверами бракує і не випускати до кінця життя.
29 Вересня, 2015 18:58
Роман Шавки як розгавкались )) вам треба було на "захисників дерев" проплачених гавкати. Мали б вже давно дорогу і для машин і для тролейбусів. А тепер кожний нездара хоче тявкнути на архітектора. Та вам до нього,як до місяця рачки,барани. То ж бризкайте слиною на дзеркало.
29 Вересня, 2015 17:26
man Через один памятник всі тепер страждають. Кому там потрібна така велика похила пішохідна зона?
29 Вересня, 2015 15:41
за тунель тільки тунель всіх задовільнить
29 Вересня, 2015 15:30
ser Це вже більше як півроку не має нормального доїзду до центру міста, а вони тільки тепер дають проект на обговорення громадськості. О це так пріоритети в міськраді, спочатку пам'ятник, а потім все інше. А мало бути наоборот.
29 Вересня, 2015 14:04
Олена Зараз настільки стало не зручно повертати на Озеркевича. Не тільки машинам. І пішоходи перебігають і одна права полоса постійно зайнята туристичними автобусами і просто транспортом. Для кого зробили?
29 Вересня, 2015 13:23
львів'янин То так дерева дозахищалися, сквер рятували, так??? Агов, великі активісти - чому ви ще не під вікнами Чаплінського??? Суцільні маніпулятори!
29 Вересня, 2015 13:09
Весь Львів Та що то через парк пускати тролейбуси.маячня якась.вже краще через помешкання цього збоченця - архітектора!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!