Поблизу Львова відреставрують церкву-пам’ятку, яка потребувала ремонту 20 років

2497 0
Дерев’яна церква, збудована 265 років тому, збережена у майже незмінному вигляді.

На хуторі Гомулець поблизу Львова відреставрують давню церкву святої Трійці, яка є пам’яткою архітектури національного значення. Святиня збудована 265 років тому, та дотепер зберегла майже незмінний вигляд. Відновлення розпочнуть ще цьогоріч, проте основні роботи проведуть наступного року. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Раніше у церкві хіба добудували притвор. Також замість гонту, хоча його автентична частина ще збережена, дах вкритий бляхою.

«В процесі реставрації церкві повернуть гонтове покриття. Вона не має фундаменту, стоїть на кам’яних стовпах, перехилена, тож треба її вирівняти. Прогнили дерев’яні бруси, на кутах – великі щілини, тут дуже холодно», – каже начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Передбачена також реставрація стінопису, який перед тим будуть досліджувати. Цим займатиметься викладач коледжу ім. Труша Андрій Почеква. Як додала Лілія Онищенко, розпочати роботи планували ще минулого тижня, однак в церкві немає світла, через що неможливо підключити необхідні прилади.

Загалом цьогоріч на реставрацію церкви з міського бюджету передбачили 1 млн грн, також ще 200 тися грн – субенція з обласного бюджету. Роботи виконуватиме компанія «В.Ф.Ф.».

Фото ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!