Поблизу Оперного театру у Львові планують добудувати кафе-бар

3321 0
За видачею містобудівних умов та обмежень на будівництво кафе-бару звернулась компанія, яка уже звела один самобуд на площі Ярослава Осмомисла.
Фото: Наші гроші. Львів

Фото: Наші гроші. Львів

У Львові планують продовжити будівництво в історичному ареалі, на площі Ярослава Осмомисла. Йдеться про будівництво кафе-бару на площі Князя Ярослава Осмомисла, 3 – площі Звенигородській, 4, неподалік ринку «Добробут». Цього тижня на виконкомі планують розглянути це питання. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

«Цей недобуд стоїть з 2013 року, він не є окрасою. Йдеться про реконструкцію незавершеного будівництва з розширенням за рахунок надбудови та пристосуванням під кафе-бар. Це відповідає цільовому призначенню земельної ділянки. Є усі необхідні документи. Були суперечки щодо проєкту, архітектори його відкоригували. Наявний недобуд є дисгармонійним. У відкоригованому проєкті пропонується зменшити його об’єм, який нависає в напрямку площі. По висоті будівля нижча за сусідні будинки», – пояснює він.

Читайте також: У сквері в історичному ареалі Львова без погоджень будують кафе-бар

Антон Коломєйцев каже, що до відкоригованого проєкту зауважень немає.

Додамо, що на площі Ярослава Осмомисла, 3 – площі Звенигородській, 4, компанія ПП «Перлина Львова» звела уже три поверхи. Компанію пов’язують із родиною громадського активіста та кандидата у мери Львова Назарія Брезіцького. ПП «Перлина Львова» звертається до Львівської міської ради за видачею містобудівних умов та обмежень на це будівництво. Утім виконавчий комітет Львівської міської ради кілька тижнів тому переніс розгляд цього питання.

Раніше проти будівництва виступали мешканці будинків, що мешкають поруч. На засіданні виконкому 20 серпня йшлось про те, що конфлікт владнали. Лілія Онищенко, керівниця управління історичного середовища ЛМР, зазначила, що комісія міської ради виїжджала на місце, з’ясувала, що мешканці мали претензії щодо еркеру новобудови. Частина фасаду будівлі виступає над першим поверхом. Сусіди стверджували, що будівля затуляє їм вікна. Утім за новим проєктом еркер приберуть.

Проти будівництва на тому засіданні виступав Олексій Різник, голова депутатської комісії архітектури, містобудування та розвитку територій ЛМР. Депутат зазначив, що будівництво ведеться з порушеннями. Оскільки йдеться про зону ЮНЕСКО, потрібні додаткові погодження, а також він мав зауваження щодо щільності забудови. Вона, з його слів, не відповідає нормам ДБН. Через зауваження депутата розгляд питання вирішили перенести.

Фото: Наші Гроші. Львів 

Додамо, що відповідно до містобудівних умов та обмежень ПП «Перлина Львова» планує збудувати триповерхове приміщення для кафе-бару із мансардою – висота будівництва 17 м. Будівля з обох боків примикає до сусідніх будівель. Щільність забудови – 87%.

Будівництво розпочали у 2015 році, але через конфлікт з мешканцями призупинили.

За даними аналітичної системи YouControl, серед засновників ПП «Перлина Львова» вказані Галина Брезіцька та Борис Котюк. Компанія зареєстрована у селі Зимній Воді. У вересні 2020 року компанія фігурувала у скандалі із будівництвом у кафе поблизу «Добробуту».

Ця ж компанія зводить ще одну будівлю на площі Ярослава Осмомисла, 3а. Там також планували кафе-бар. У міській раді запевняють, що жодних містобудівних норм і обмежень на неї не видавали. У жовтні 2020 року Галицький районний суд зупинив будівельні роботи на площі Князя Осмомисла, 3а.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!