Поблизу церкви Миколая археологи виявили давній цвинтар. Фото

3443 0
Археологи «Рятівної археологічної служби» виявили частину давнього цвинтаря під час досліджень поблизу однієї з найстаріших церков Львова – церкви Святого Миколая.
фото: Рятівна археологічна служба

фото: Рятівна археологічна служба

Науковці зафіксували приблизно десяток поховань, що датуються не пізніше ніж кінець XVIII ст. Поховання простежуються на глибині від півметра до 2,5 м від нинішньої поверхні. Про це повідомляє Рятівна археологічна служба.

Археологічні дослідження на прицерковній території відбуваються в рамках проведення реставраційних робіт храму. Там облаштовують водовідведення, що має запобігти замоканню фундаментів.

Читайте також: Потік іноземних туристів на Львівщину зріс. Найбільше поляків, турків та німців

Точна дата будівництва храму невідома, однак, за деякими джерелами, у 1300-му році церква вже існувала і потім кілька разів перебудовувалась.

Археологічні роботи розпочались в середині квітня і триватимуть до середини травня. Церква знаходиться на вулиці Богдана Хмельницького.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!