Подвір'я старого трамвайного депо на Сахарова у Львові перетворять на сучасну площу

23508 0
Територія, яка зараз перебуває за парканом, стане відкритою.
Фото: Lem Station

Фото: Lem Station

У Львові погодили другу чергу реконструкції LEM Station на місці старого трамвайного депо на перехресті Сахарова – Вітовського. Виконавчий комітет Львова затвердив сьогодні, 13 листопада, відповідні містобудівні умови та обмеження.

«Родзинкою другого етапу стане перетворення великого подвір'я колишнього трамвайного депо у площу Станіслава Лема. Це означає, що територія, яка наразі перебуває за парканом, стане відкритою. Безпечнішою також стане трамвайна зупинка, адже з неї можна буде вийти не на вузький тротуар, а на широку площу з виходами у кілька напрямків», – йдеться у повідомленні LEM Station.

Читайте також: Коли у Львові з'явиться новий простір Lem Station на місці трамвайного депо. Оновлена візуалізація

Нагадаємо, що у жовтні цього року Державна архітектурно-будівельна інспекція у Львівській області дала дозвіл на реконструкцію старого трамвайного депо. На території має бути інноваційно-креативний простір. Реконструкція відбуватиметься в кілька етапів.

Підготовчі роботи з ревіталізації та облаштування інноваційно-креативного простору почали ще влітку. Як Тvoemisto.tv розповідав тоді керівник управління інвестицій ЛМР Роман Старецький, у межах цього простору облаштують прогулянкові зони, велодоріжки, інклюзивний майданчик. Простір матиме багато соціальних функцій і буде точкою притягнення до цієї території. Вартість втілення ідеї, за попередніми підрахунками, орієнтовно 4 мільйони доларів, але вона може й зрости.

Зазначимо, що ТОВ «Лем стейшн» засноване відомили львів’янами. Серед засновників Тарас Добрянський, Олег Дрінь, Марк Зархін, Тарас Кицмей, Дмитро Косарєв, Олег Мацех. Загальна площа території складає приблино 5 тисяч квадратних метрів. Інвестор 50 років оплачуватиме оренду місту в розмірі 5% від загальної вартості об’єкту. 

Квартал отримав назву Lem Station на честь польського письменника-фантаста Станіслава Лема, що народився і жив у Львові.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!