Головний архітектор прокоментував розвиток території вздовж Погулянки у Львові

2116 0
У Львові оголосили архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію розвитку території вздовж вулиці Погулянка.
Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

У Львові оголосили конкурс на кращу проєктну пропозицію розвитку території вздовж вулиці Погулянка. Проєктантам пропонують працювати в межах будівель колишнього винзаводу. В управліні архітектури та урбаністики ЛМР наголосили на необхідності збору дощової води, щоб не нести загрози водному балансу цієї території. У сусідній зоні також можливо запланувати кабелювання існуючої лінії електропередач, яка вивільнить, зокрема, громадські території перед Центром творчості дітей та юнацтва.

«Минулого року було звернення щодо відкриття детального плану територій. Його відкрили фактично не на території паркової зони, а прилеглої. У підготовленій ухвалі зафіксували пункт про те, що завдання на саме проєктування детального плану територій потрібно проводити на основі проведеного архітектурного містобудівного конкурсу, який ми оголосили. Після конкурсу якісне рішення, яке запропонують, може бути взяте за основу для завдання на детальний план», – повідомив головний архітектор Львова Антон Коломойцев у коментарі >;Tvoemisto.tv.

 
 

Він зазначив, що проєктанти повинні дотримуватися «червоних ліній» при будь-якій трансформації території. Адже сама територія колишнього винзаводу стоїть руїнами, і її потрібно розвивати, виконуючи певні умови. 

«Ми вважаємо, що там має бути суттєва зона рекреації. Зараз територія винзаводу в більшості –  це територія Г4, яка дозволяє спорудження, наприклад, спортивних комплексів, зокрема й з апартаментами. Найважливіше, що ми будемо фіксувати – це загальне окреслення території. Крім того, в межах території по всій протяжності необхідно сформувати рекреаційну зону вздовж парку Погулянка, щоб прилегла до парку смуга повністю була рекреаційна, щоб заїзд автомобілів був з північного або західного боку. Тоді це не дасть можливість проїжджати крізь ділянку і навантажувати в'їзд в парк», – додав він.
 
Руїни колишнього винзаводу

Антон Коломєцев зауважив, що місто окреслило територію для проєктування – це 4,88 га. З них на 2 га мають бути рекреаційні землі.

«Ми плануємо, щоб в конкурсі архітектори  і містобудівельники осмислювали саму алею, і вхід до парку Погулянка. Якщо йдеться про розвиток або якесь нове будівництво, то ми збираємо всі наміри ОСББ і власників і аналізуємо, що там можна зробити. Це все буде визначатися в рамках конкурсу. Отже має бути розвиток в межах тих територій, які не були раніше перенесені до рекреаційних зон», – каже він.
 
Нагадаємо, у Львові оголосили архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію розвитку території вздовж вулиці Погулянка. Тvoemisto.tv дізналося, як вулиця виглядає сьогодні, що тут може з’явитися і як варто оновити цю територію.
Антоніна Костик
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!