Поїзд з Варшави до Рави-Руської має курсувати вже цієї осені

916 0
Цей поїзд зможе щоденно забезпечити перевезення майже 500 пасажирів в обидва напрямки.
Умовне фото

Умовне фото

Поїзд Рава-Руська – Варшава, на який Польща у червні цього року польська залізнична компанія отримала дозвіл, має запрацювати восени. Про це повідомили в Укрзалізниці.

«Поїзд Рава-Руська – Варшава – це альтернативне залізничне сполучення зі столицею Польщі. Цей поїзд зможе щоденно забезпечити перевезення майже 500 пасажирів загалом в обидва напрямки. На станції Рава-Руська буде організовано зручну пересадку на поїзди, які доправлятимуть пасажирів до Львова», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Польська залізнична компанія погодила рейс Варшава – Рава-Руська

В УЗ додали, що 600 тис. пасажирів перевезла Укрзалізниця в міжнародному сполученні впродовж літа 2023 року. Це на 48% більше аналогічного показника 2022 року. Зокрема, у червні-серпні цього року з України подорожувало 310 тис. пасажирів, а до України – 290 тис. пасажирів.

Наразі ж пасажирські поїзди з України курсують до Польщі, Угорщини, Австрії, Словаччини та Молдови.

Нагадаємо, польська залізнична компанія Stowarzyszenie Kolejowych Przewozów Lokalnych (SKPL) отримала дозвіл на запуск потягів по рейсу Варшава-Гребенне-Рава-Руська з подальшою пересадкою до Львова у червні цього року. Рішення по цьому рейсу польський Urząd Transportu Kolejowego дав у рекордно короткий термін – 6 тижнів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!