Польська залізнична компанія погодила рейс Варшава – Рава-Руська

2003 0
Дозвіл отримали рекордно швидко, та рейс запустять не раніше вересня.
Фото умовне: www.uz.gov.ua

Фото умовне: www.uz.gov.ua

Польська залізнична компанія Stowarzyszenie Kolejowych Przewozów Lokalnych (SKPL) отримала дозвіл на запуск потягів по рейсу Варшава-Гребенне-Рава-Руська з подальшою пересадкою до Львова. Рішення по цьому рейсу польський Urząd Transportu Kolejowego дав у рекордно короткий термін – 6 тижнів, повідомляє член правління ГО «Лінія 102» Віктор Гальчинський у Facebook.

«Польський Urząd Transportu Kolejowego у рекордно короткий термін - 6 тижнів розглянув клопотання SKPL та видав позитивне рішення на організацію залізничних перевезень за міжнародним маршрутом Варшава-Гребенне-Рава-Руська з подальшою пересадкою до Львова. Це добра новина!», – пише він. 

Читайте також: У Львові відкриють дитячу залізницю пізніше, ніж планувалося

Проте цей маршрут запрацює не раніше, ніж у вересні, ухвалене рішення лише дозволяє подати заявку на визначення маршрутів поїздів у рамках вільної пропускної здатності колій, а її належить подавати за 40 днів до планованого здійснення перевезень, пояснює Віктор Гальчинський, посилаючись на профільне видання Rynek Kolejowy

«Побудова євроколії в Україні не гарантує, що міжнародні поїзди поїдуть нею вже завтра. Новозбудовані якісні колії стоять без руху, а пункти пропуску з Польщею задихаються від черг, які для вантажного транспорту вимірюються вже тижнями», – підкреслює він. 

Нагадаємо, що 31 травня у рейс Київ-Вараша-Київ вирушив тестовий поїзд, сформований із 14 стандартних вагонів Укрзалізниці, щоб отримати погодження від польської сторони саме на такий склад для подальшого регулярного сполучення. Читайте детальніше за посиланням

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!