Поки не можна сказати, що ми виграли битву за Київ, – Зеленський

1544 0
Місцева влада все ще не рекомендує повертатися до Києва.
Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив у інтерв'ю, що наразі зарано говорити, що битву за Київ остаточно виграно.

«Я впевнений, що не можна говорити, що ми виграли битву за Київ. Я зможу це сказати тільки після того, коли ми переможемо в цій війні, коли ми звільнимо наші території», – зауважує він.

Зеленський додає: «Буча – це частина великого Києва, це Київська область. Буча, Ірпінь, Гостомель – якщо там були повністю знищені люди, чи виграли ми цю битву? Я не впевнений. Ми утримали, і не віддали своє – це я можу підтвердити. А чи ми перемогли – я не готовий поки що сказати». 

Читайте також: На Київщину передали 18 модульних будинків для проживання фахівців

Як відомо, столична виконавча влада та керівництво Київської ОВА закликають людей, які виїхали, почекати з поверненням додому. Це пов’язано, по-перше, з тим, що в області триває розмінування. По-друге, ризиком ракетних ударів. 

Нагадаємо, що міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що президент росії володимир путін, ймовірно, відмовився від спроби захопити Київ. Водночас перед тим в Командуванні Сухопутних військ ЗСУ заявили, що очікують другого наступу росії на Київ. Українські військові готуються до такого варіанту розвитку подій та вживають ряд заходів. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!