Поліція на Львівщині затримала шахрая, що обманув більше 100 власників «євроблях»

7753 0
Загальна сума завданих ним збитків становить більше 8,5 мільйонів гривень.
ілюстративне фото: 20minut.ua

ілюстративне фото: 20minut.ua

Правоохоронці на Львівщині затримали псевдоброкера Андрія Булу, що обманув більше 100 власників «євроблях». 1 квітня суд обрав для зловмисника міру запобіжного заходу — тримання під вартою терміном 35 днів з можливістю внесення застави у розмірі 3 842 000 гривень. Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції Львівської області.

Під час пільгового періоду розмитнення авто Андрій Була видавав себе за митного брокера і обіцяв допомогти у розмитненні автівок. Перші жертви шахрая звернулися до поліції ще наприкінці лютого. Усі потерпілі повідомили, що вони передали йому оригінали документів на автомобілі та від 2000 до 4000 доларів, після чого він зникав.

Читайте також: Директора Грибовицького сміттєзвалища затримали за підозрою в хабарництві

У поліції кажуть, що отримали 120 подібних заяв від мешканців Львівської, Рівненської, Тернопільської та Івано-Франківської областей.

«Загальна сума збитків, завданих потерпілим, становить більше 8,5 мільйонів гривень. Чоловік переховувався від слідства, його оголосили у розшук. Зараз зловмисника затримали і повідомили про підозру у скоєнні злочину», — розповів начальник Нацполіції Львівщини Валерій Середа.

За інформацією Zaxid.net, від шахрайства чоловіка постраждали 250 власників автівок, а сума збитків становить понад 750 тисяч доларів.

Чоловікові загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна за шахрайство.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!