Поліція починає використовувати пристрої вимірювання швидкості. Деталі

2714 0
Тиждень пілотного використання радарів TruCam завершився. Від сьогодні поліція штрафуватиме водіїв за перевищення швидкості.
фото укрінформ

фото укрінформ

Від сьогодні, 16 жовтня, на дорогах України почнуть штрафувати водіїв за перевищення швидкості. Про це розповів перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, передає Hromadske.ua.

Наразі пристрій для вимірювання швидкості TruCam використовуватимуть на 23-х дорогах України, на їхніх аварійно-небезпечних ділянках, зокрема на Львівщині на трасі Київ-Чоп. На відповідних ділянках траси будуть розміщені дорожні знаки, що попереджатимуть про фото- та відеофіксацію.

Тепер за перевищення швидкості на понад 20 км/год водій повинен буде сплатити 255 грн штрафу, на понад 50 км/год – 510 грн.

Читайте також: На яких дорогах України встановлять пристрої вимірювання швидкості TruCam.

У місцях фіксації порушень швидкісного режиму перебуватимуть службові автомобілі з увімкненими маячками синього кольору.

Додамо, що американський пристрій TruCam має лазерне наведення, що дозволяє вимірювати швидкість на відстані до 1200 метрів. Він працює до 15 годин без підзарядки. TruCam має карту пам’яті на 16 тисяч відеороликів чи 40 тисяч фото. Робить до 3 фото в секунду.

Нагадаємо, з 8 жовтня патрульні почали випробовувати на дорогах радари TruCam, проте ще не штрафували водіїв.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!