Київ

Поліція прийшла з обшуками до Київського метрополітену

710 0
Слідство має на меті перевірити наявність прорахунків на етапах проєктування, будівництва і експлуатації закритого відрізку підземки і встановити відповідальних осіб

Поліція Києва проводить слідчі дії в КП "Київський метрополітен", ПрАТ "Метробуд" і структурних підрозділах КМДА. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва

«Сьогодні, 13 грудня, слідчі поліції Києва розпочали проведення одночасних обшуків у рамках кримінального провадження за кваліфікацією «Службова недбалість» (ч. 2 ст. 367 КК України) у комунальних установах міста та на приватному підприємстві», - зазначається у повідомленні.

Слідство має на меті перевірити наявність прорахунків на етапах проєктування, будівництва і експлуатації цього відрізку підземки і встановити відповідальних осіб, внаслідок діяння яких трапилися розгерметизація та затоплення тунелю метрополітену.

Правоохоронці наголошують на тому, що станції метро слугували також укриттям для киян та гостей столиці під час повітряної тривоги і що через аварію у метро тисячі людей мали шукати інші способи пересування містом.

Наголошується, що поліція вживає усіх можливих заходів для перерозподілу наземних транспортних шляхів, розвантаження проїзду і полегшення пересування киян.

Процесуальне керівництво у цьому кримінальному провадженні здійснює Київська міська прокуратура.

Нагадаємо, у зв'язку з необхідністю термінового ремонту на перегінному тунелі між станціями «Деміївська» та «Либідська» з 9 грудня рух поїздів Оболонсько-Теремківською лінією метро відбуватиметься між станціями «Героїв Дніпра» та «Либідська». Відновлювальні роботи триватимуть близько 6 місяців. На час ремонту між станціями запустили маршрути наземного транспорту. 11 грудня, на вулиці Васильківській запустили виділену смугу для громадського транспорту. Однак зранку на Теремках утворилися затори, а на станції «Либідська» люди стоять у величезних чергах, щоб потрапити у метро. У  зв’язку з підтопленням тунелів Київського метрополітену розпочато досудове розслідування

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!