Київ

Поліція затримала другого чоловіка, який напав на волонтерку в Києві через українську мову

598 0
Підозрюваний своєї вини не визнає
Фото: Скриншот

Фото: Скриншот

Поліціянти встановили та затримали другого підозрюваного у нападі на волонтерку в Оболонському районі Києва. Про це повідомила Київська міська прокуратура.

«Чоловік наразі дає покази слідчим, його дії кваліфіковані як хуліганство, а за вчинене  порушнику загрожує до чотирьох років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

6 червня працівники Оболонського управління поліції за допомоги аналітиків кримінального аналізу та у взаємодії зі співробітниками СБУ, встановили та затримали другого порушника.

Ним виявився киянин 1954 року народження. Слідчі вручили йому повідомлення про підозру у вчиненні хуліганських дій.

Встановлено, що 2 червня у підозрюваного був день народження, тож він разом з 73-річним знайомим, з яким вони торгують на ринку, відзначили цю подію алкоголем та ввечері повертались додому.

На виході з підземного переходу на вулиці Новокостянтинівській підозрюваний, з його слів, вирішив зробити дівчині кілька компліментів, втім вона його залицянь не оцінила.

Не бажаючи спілкування, вона відповіла, що не розуміє чоловіків. Відповідь українською мовою викликала агресію нетверезих пенсіонерів, які почали нецензурно ображати дівчину, тож вона вирішила знімати їх на мобільний телефон.

Далі підозрюваний кілька разів вдарив її по нозі, а також завдав удар долонею в ніс. Все це відбулося після того, як його спільник відібрав у дівчини телефон. Постраждалій вдалося повернути телефон. Після чого зловмисники зникли з місця події.

70-річний підозрюваний своєї вини не визнає і стверджує, що лише намагався зупинити конфлікт дівчини зі своїм знайомим.

Нагадаємо, напередодні київські правоохоронці затримали одного з нападників на волонтерку. Ним виявився місцевий чоловік 1950 року народження.

Наразі йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України  — хуліганство. Згідно з цією статтею чоловікові загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Раніше ми писали, що 2 червня біля зупинки електрички "Куренівка" двоє чоловіків напали на волонтерку та викрикували українофобні вислови. 

За її словами, 2 червня, після прощання з парамедикинею Іриною Цибух на Майдані Незалежності та волонтерських справ, вона пішки йшла додому від зупинки електрички «Куренівка». При виході з підземного переходу два чоловіки почали звертатися до неї в фамільярному та вульгарному тоні російською мовою.

У відповідь на те, що вона не розуміє, чоловік продовжив розмову із використанням нецензурної лексики. Наталя почала знімати те, що відбувалося на телефон.

«Я була вимушена припинити запис, бо чоловік в смугастому плюнув мені в обличчя. Добре, що я була в окулярах. Удвох вони викрикували безперервні погрози в мій бік. Смугастий вирвав телефон з рук і постійно підіймав його вверх, імітуючи кидок об асфальт. Його дружбан почав мене відштовхувати і бити. Скидалось на те, що вони збираються піти з моїм девайсом. Я вимагала віддати телефон. Мені вдалося декілька разів проїхатися по пиці смугастого. Він втратив рівновагу і впав. В цьому двіжі я отримала від когось з них удари по ногах (гематома, ссадна). Зате, вдалося вирвати свій телефон», — розповіла Наталя.

Вона зауважила, що коли підіймалася, то ще раз отримала удар по обличчю, але потім встигла відійти на безпечну відстань. Ще деякий час вона чула погрози і агресивні вигуки, після чого чоловіки пішли.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!