Київ

Поліція завела справу за фактом руйнування будинку 1902 року на Подолі

713 0
Лісопильня міщанина Сніжка зразок традиційної забудови Подолу кінця XIX - поч. XX століть.

Відкрито кримінальне провадження за фактом умисного пошкодження та руйнування об’єктів культурної спадщини — будинку Лісопильні Сніжко, 1902 р. на вул. Турівській, 29-а. Про це свідчить відповідь Київської прокуратури депутатці Київради Ксенії Семеновій.

«Повідомляю, що за фактом можливого незаконного проведення демонтажу зазначеної будівлі 10.10.2023 слідчим відділом Подільського УП ГУНП у м. Києві розпочато кримінальне провадження №12023100070002104 за ознаками кримінально правопорушення, передбаченого ч.2.ст. 298 КК України», - йдеться у документі, опублікованому пам’яткоохоронцем Дмитром Перовим.

Нагадаємо, лісопильня міщанина Сніжка зразок традиційної забудови Подолу кінця XIX - поч. XX століть. 29 вересня будівельники намагалися демонтувати будівлю на вулиці Турівській, 29-А. За словами Перова, профільні відомства не надавали дозволів і погоджень на будівельні роботи, а контрольна картка на паркан прострочена. У співпраці з Департаментом територіального контролю міста Києва вдалося зупинити демонтаж. Екскаватор будівельники прибрали. 

Перов наголошує, що будівля лісопильні Сніжка знаходиться в зоні регулювання забудови ІІ категорії історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ» та пам'ятки ландшафту та історії «Історичний ландшафт київських гір».

У 2021 році будинок був внесений до переліку будівель, яким може загрожувати знищення або пошкодження і щодо яких Київрада рекомендувала власникам утриматись від проведення робіт.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!