Керівника львівської компанії та полковника ЗСУ затримали на спробі отримання хабаря

1341 0
Йдеться про начальника одного з управлінь Командування Сил підтримки ЗСУ та гендиректора компанії-постачальника оборонних товарів.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

Керівника одного з управлінь Командування Сил підтримки ЗСУ та гендиректора львівської компанії-постачальника оборонних товарів затримали на спробі отримання хабаря. Про це повідомила Служба безпеки України у Львівській області.

«Військовий посадовець мав отримати від підприємця хабар у розмірі майже 45 тис. доларів США. За цю суму він обіцяв укласти договір про поставки оборонних товарів для ЗСУ. СБУ затримала обох фігурантів під час передачі першого «траншу»  14,6 тис. американських доларів. При цьому сума запланованої угоди підприємця із Збройними силами становила 36 млн грн»– йдеться у повідомленні правоохоронців. 

Окрім того, у львівському та київському офісах компанії провели обшуки та вилучили майже 10 млн готівки у гривневому еквіваленті, походження якої з’ясовують. 

Наразі обом затриманим повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди);

  • ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Наразі їм загрожує до 10 років ув'язнення.

Обом обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 10 млн гривень

Нагадаємо, що нещодавно правоохоронці повідомили, чому сина львівського бізнесмена Ігора Гринкевича Романа не змогли взяти під варту. 

Володимир Федорович

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!