Правоохоронці пояснили, чому сина львівського бізнесмена Гринкевича не взяли під варту

1759 0
Нещодавно Роману Гринкеву вручили підозру, проте за відмінною від батька статтею.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Правоохоронці пояснили, що у них не було правових підстав для затримання сина скандального львівського бізнесмена Гринкевича Романа Гринкевича, якого підозрюють у збитках державі на майже мільярд гривень при виконанні замовлень для Міноборони України. Про це у ефірі національного телемарафону повідомила речниця Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян.  

«Не те щоб вона зникла. Вона переховується. Можливо, ми не виключаємо, що міг трапитися ряд певних чинників. Ми з вами прекрасно пам’ятаємо, що з кінця грудня увага прикута до львівського бізнесмена, який є прямим родичем того, хто зараз переховується. Ці обставини накалялися до моменту цього тижня. Але ми маємо розуміти, що ДБР не може просто безпідставно затримати. Щоб оголосили підозру та обрати запобіжний захід, потрібно назбирати достатньо доказів», – розповіла речниця відомства. 

18 січня правоохоронці оголосили у розшук близького сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича.  Він є підозрюваними у справі про закупівлі для Міністерства оборони України. 

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань повідомило підозру членам злочинної організації під керівництвом львівського бізнесмена Гринкевича, які завдали збитків державі на майже мільярд гривень.

Додамо, що львівський підприємець Ігор Гринкевич намагався дати хабар у розмірі 500 тисяч доларів керівнику слідчого управління та повернути арештоване у кримінальному провадженні майно. Після розголосу Львівська обласна рада та Львівська ОВА розірвала меморандум про співпрацю з благодійним фондом «Hope.Ua», який належить Ігорю Гринкевичу. Міноборони України також розірвало укладені угоди з компаніями, які пов'язані з сім'єю Гринкевичів. 

11 січня за ініціативи Державного бюро розслідувань арештовали майно сім’ї та підконтрольних кампаній львівського бізнесмена Гринкевича, більше читайте тут.

Також нещодавно Tvoemisto.tv розповіло про головні скандали навколо львівської сімʼї Гринкевичів. Детальніше читайте за посиланням

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!