Польща більше не постачатиме Україні зброю. У чому причина

2041 0
Теперішні відносини з Україною польський премʼєр назвав такими, що «перебувають у важкому стані».
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна більше не передаватиме зброю Україні, оскільки сама перебуває в процесі активного переозброєння. Про це він розповів в етері телеканалу Polsat News, передає Громадське.

За його словами, він розуміє, що «Україна захищається від жорстокої атаки росії», але водночас його уряду потрібно захистити власну країну. Теперішні відносини з Україною Моравецький назвав такими, що «перебувають у важкому стані».

Читайте також: У Польщі зменшується кількість українських біженців. Вони їдуть у Німеччину

Польський прем’єр наголосив, що уряд Польщі «категорично незгодний» із останніми заявами найвищих українських посадовців і президента України. Зокрема, заявою президента Володимира Зеленського на Генасамблеї ООН про те, що деякі країни ЄС удавали солідарність, опосередковано підтримуючи росію.

«Ми надсилаємо Києву слова застереження, щоб не брали такі ноти, які фактично тут, у Польщі, одразу підхопили так звані російські тролі. Всі провокатори радіють, що між нашими країнами посіяно зерно розбрату», – додав Моравецький.

Нагадаємо, українські біженці у Польщі можуть позбутись пільг, адже положення, яке їх передбачало, втрачає чинність на початку 2024 року, натомість наразі рішення про його продовження польський уряд не приймав. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!