У Польщі зменшується кількість українських біженців. Вони їдуть до Німеччини

877 0
Чинником переїзду українських біженців із Польщі до Німеччини є, у першу чергу, рекомендації друзів та знайомих
Умовне фото

Умовне фото

Українці, які виїхали у Польщу через повномасштабну війну, поступово переїжджають до Німеччини. Такими є дані дослідження «Нові тенденції міграції українських біженців», яке провела міграційна платформою EWL.

«Важливу роль у цій міграції відіграють матеріальні чинники. Німеччина може запропонувати більш привабливі соціальні виплати (42%), вищі зарплати (27%) та більші можливості заощадити (38%), що безпосередньо впливає на рішення українських біженців. Як наслідок, це можливість для них отримати кращі шанси для професійного та особистого розвитку», – йдеться у дослідженні.

Чинником переїзду українських біженців із Польщі до Німеччини є, у першу чергу, рекомендації друзів та знайомих. Аж 43% респондентів вирішили переїхати саме через досвід близьких людей.

У Євростаті підрахували, що станом на кінець червня 2023 року в Німеччині було зареєстровано приблизно 1,1 мільйона громадян України, тоді як у Польщі їх було майже 975 тисяч.

Читайте також: Шлях додому, або за яких умов повертатимуться біженці. Дискусія

«Це означає, що з серпня 2022 року кількість зареєстрованих біженців у Польщі зменшилася на понад 350 тисяч осіб, а в Німеччині – зросла на понад 410 тисяч в той самий час», – кажуть дослідники.

Для дослідження було опитано 400 повнолітніх українців, які приїхали до Польщі після початку війни, отримали статус тимчасового захисту у Польщі, а потім виїхали до Німеччини.

Нагадаємо, станом на кінець червня 2023 року за кордоном перебували 5,6 - 6,7 млн українців. Це на 300-500 тис. осіб більше ніж на кінець 2022 року. Зокрема, найбільше біженців у Німеччині – 1,1 млн осіб. Друга країна за кількістю українських біженців Польща – 976 тисяч.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!