У Львові буде нове тимчасове житло для переселенців

1660 0
«Маріяполіс» та містечко на вул. Пулюя на зиму законсервують, а те, що в Стрийському парку, – демонтують.
фото івана станіславського/твоє місто

фото івана станіславського/твоє місто

На час осінньо-зимового періоду для мешканців модульних містечок Львова облаштують нове тимчасове житло. Як повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач, теперішні контейнерні будинки для переселенців мають опалення, але душові, санвузли та їдальні – в окремих приміщеннях. Натомість планують, що у новому зимовому містечку вони будуть в одному.

Загалом йдеться про 8 двоповерхових будиночків на Сихові, поруч з контейнерним містечком «Маріяполіс». Натомість містечко у Стрийському парку демонтують, а два інші  законсервують на зиму.

Читайте також: На будівництво реабілітаційного центру «Незламні» у Львові зібрали понад 2 мільйони євро від донорів

Додамо, що для облаштування теплого містечка польський уряд передасть Львову додаткові модульні контейнери. Також використають контейнери зі Стрийського парку. 

«Це містечко виконало свою роль і його демонтують. На його місці, як і обіцяли, відновимо спортивні майданчики. Натомість «Маріяполіс» та містечко на вул. Пулюя на зиму законсервуємо. А у весняно-літній період їх зможуть використовувати знову», – каже Любомир Зубач і додає, що на поставки перших контейнерів від польського уряду очікують вже наступного тижня.  

Загалом у новому містечку буде 300 запасних місць і тут зможе проживати всього 1 300 людей.

Читайте також: У Львові відкрили тимчасове житло для вагітних переселенок

Нагадаємо, напередодні у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» головний архітектор Львова Антон Коломєйцев зазначав, що до зими планують переформатувати будинки у деяких контейнерних містечках Львова, де мешкають переселенці. Зараз розглядали низку варіантів, а також комунікували з поляками, які на початку повномасштабної війни віддали свій військовий резерв.
 
Ольга Коваль
______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!