Польща скасовує обсервацію у прикордонній зоні

4721 0
Із кожним днем влада краще контролює ситуацію і може рішучіше діяти для відновлення економічного життя країни.
фото: image.112.ua

фото: image.112.ua

Уряд Польщі від завтра, 4 травня, скасує 14-денну обсервацію, обов’язкову для громадян, які мешкають у прикордонній зоні та навчаються і працюють у сусідніх країнах ЄС – Німеччині, Чехії, Словаччині та Литві. Про це на Фейсбуку повідомив голова Ради міністрів Польщі Матеуш Моравецький.

«Маю добру інформацію для всіх працівників та учнів, які працюють чи навчаються у наших сусідів, тобто в Німеччині, Литві, Словаччині та Чеській республіці. З 4 травня вони зможуть повернутися до праці та навчання і не будуть зобов’язані перебувати на 14-денному обов’язковому карантині», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Від легковажності до шоку. Чим ситуація з коронавірусом в Італії схожа з Україною

За його словами, це рішення ухвалили у співпраці з урядами згаданих країн після аналізу епідеміологічної ситуації та консультацій з органами самоврядування у прикордонній зоні.

Глава польського уряду зазначив, що країна поки що не перемогла у боротьбі з коронавірусом. Проте з кожним днем влада краще контролює ситуацію і може рішучіше діяти для відновлення економічного життя країни.

Водночас Матеуш Моравецький закликав жителів прикордонної зони дуже ретельно ставитися до заходів епідеміологічної безпеки, аби ситуація не вийшла з-під контролю.

Нагадаємо, що 13 березня Польща оголосила надзвичайний стан та закрила кордони для іноземців через загрозу поширення коронавірусу Covid-19. Прем’єр-міністр Польщі також заявив, що всі поляки, які повертаються з-за кордону, потраплятимуть на 14-денний карантин, а на польських кордонах відновлять повний контроль.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!