Польща ввела ембарго на імпорт вугілля з росії

710 0
Штраф за порушення становитиме до 20 мільйонів злотих.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Президент Польщі Анджей Дуда підписав закон, який передбачає ембарго на імпорт вугілля з Росії та можливість заморожування активів російських громадян і компаній за підтримку агресії проти України, пише Європейська правда. 

Закон забороняє ввезення до Польщі та транзит її територією енергетичного чи коксівного вугілля з російської федерації та білорусі. Контроль за виконанням цієї заборони покладено на начальника Національної фіскальної адміністрації.

Фізичним або юридичним особам, які порушують заборону, загрожує конфіскація товару і штраф до 20 мільйонів злотих.

Крім того, закон забороняє використання символів та найменувань, які підтримують агресію Російської Федерації проти України. За порушення цієї заборони може загрожувати штраф чи позбавлення волі на строк до двох років.

Закон набуває чинності наступного дня після публікації.

Читайте також: ЄС затвердив нові санкції проти росії

Нагадаємо, що Польща закликала ЄС запровадити ембарго на російське вугілля у перші дні повномасштабної війни Росії проти України. Країни Євросоюзу погодилися це зробити, але з серпня 2022 року. Зазначимо, що п’ятий пакет санкцій ЄС затвердив 7 квітня. Нові обмеження запровадили після того, як світ побачив звірства у Бучі. Країни ЄС погодилися запровадити вугільне ембарго з серпня 2022 року. Ембарго також діятиме стосовно низки інших товарів та сировини, в тому числі деревини, на суму 5,5 млрд євро щороку.

Нагадаємо, що деякі країни Євросоюзу категорично проти ембарго на нафту з росії. Які саме країни не підтримують цього поки не відомо.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!