Польща запропонувала два нові залізничні маршрути до Львівщини

2405 0
Інфраструктура вже готова, адже шляхи до Хирова відремонтовано.
Фото: Мінреінтеграції/Telegram

Фото: Мінреінтеграції/Telegram

Польський залізничний оператор SKPL веде переговори з «Укрзалізницею» про відкриття маршрутів Сянок – Хирів і Перемишль – Хирів. Про це повідомив директор SKPL Томаш Страпагель в інтерв'ю Центру транспортних стратегій.

«Переговори з цього питання ще тривають. Ми вважаємо, що до Хирова потрібно запускати два потяги: один зі Сянока, інший – з Перемишля. Ми подали відповідну заяву до адміністрації Підкарпатського воєводства та Укрзалізниці», – розповів польський перевізник.

Читайте також: До одного з міст Львівщини відновлять залізничні потяги, які не курсували 13 років

Коли саме можуть бути відкриті рейси до Хирова поки що невідомо. 

«Однак хочу наголосити, що інфраструктура для цього вже готова, адже шляхи до Хирова в обох напрямках уже відремонтовано», – сказав він.

Нагадаємо, у лютому 2023 року Міністерство інфраструктури повідомило про ремонт 70 км колії біля кордону з Польщею на ділянках держкордон – Старжава – Хирів - Нижанковичі – держкордон (лінія 102) і Хирів – Самбір. Лінія 102 може стати найшвидшим маршрутом між кількома повітами польського Підкарпатського воєводства, який дасть змогу Україні отримати два додаткові переходи з Польщею.

У серпні Укрзалізниця та польський перевізник PKP підписали угоду про спільну роботу з розвитку пасажирських і вантажних залізничних перевезень між країнами.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!