До одного з міст Львівщини відновлять залізничні потяги, які не курсували 13 років

26264 0
Останній раз регіональні потяги з Сянока до Хирова курсували у 2010 році.
Умовне фото / Unsplash

Умовне фото / Unsplash

Приватна польська залізнична компанія SKPL Cargo заявила про готовність запустити рейси від Сянока до прикордонного міста Кросценко і далі до Хирова в Україні. Про це повідомило видання Rynek Kolejowy.

Останній раз регіональні потяги з Сянока до Хирова курсували у 2010 році. Пізніше їх призупинило регіональне керівництво через контрабандистів, які нищили вагони. В управлінні залізничного транспорту повідомили, що в середині червня надійшла заява від SKPL Cargo щодо запуску комерційного пасажирського сполучення Санік – прикордонний пункт Крощенко – Сянок, «у рамках сполучення на міжнародному маршруті Сянок – Хирів – Сянок».

За даними відомства, SKPL заявила про готовність запустити три щоденні пари транскордонних поїздів з 15 грудня 2024 року до 14 грудня 2029 року. Термін подання заявок на дослідження економічної рівноваги становить один місяць.

Читайте також: ЄС профінансує залізничне сполучення зі Львівщиною

Як зазначає Rynek Kolejowy, зараз SKPL курсує на лінії 108 від Сяніка до кордону з Україною. Перевезення здійснює Polregio тричі на день до станції Устрики Долішні. Оператор має досвід роботи на цій лінії, маршрут мали б продовжити на 10 кілометрів до Кросценка. Сполучення потягів з Хировом відкрило б новий міжнародний коридор, який дозволив би українцям з Карпатського регіону легко потрапити до Польщі, зазначає видання.

Нагадаємо, що міністр інфраструктури Олександр Кубраков розповів про те, як планують розвивати транспортне сполучення між Україною та ЄС. Зокрема, з'явиться залізничне сполучення між Львовом та Варшавою. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!