Київ

УЗ запустила перший поїзд Київ-Варшава сформований із стандартних українських вагонів

2482 0
Раніше польські залізничники пропускають маршрутом Київ-Варшава лише спеціальні вагони більш «вузького» габариту RIC, що мають тримісні купе.
Фото: УЗ/telegram

Фото: УЗ/telegram

31 травня у рейс Київ-Вараша-Київ вирушає тестовий поїзд, сформований із 14 стандартних вагонів Укрзалізниці, щоб отримати погодження від польської сторони саме на такий склад для подальшого регулярного сполучення. Про це повідомляє пресслужба УЗ.

Поки що польські залізничники пропускають маршрутом Київ-Варшава лише спеціальні вагони більш «вузького» габариту RIC, що мають тримісні купе.

«Ми домовилися з польськими колегами щодо фіналізації цього проєкту. Раніше було проведено всі випробування, і ми розуміємо, що наші стандартні вагони можуть безперешкодно долати відстань від Києва до Варшави та назад», – прокоментував голова правління УЗ Євген Лященко.

Він додав, що запуск поїзда зі стандартними вагонами у 2-3 рази збільшить пропозицію місць для прямого сполучення між українською та польською столицями.

Прямий рейс Київ-Варшава-Київ залишається найдефіцитнішим напрямком. Щодня лише у мобільному застосунку УЗ реєструє понад 3000 запитів від пасажирів, які шукають квитки за цим сполученням, що у 10 разів перевищує пропозицію місць.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про декілька схем із продажем квитків на поїзд «Київ-Варшава». Після цього в «Укрзалізниці»  запевнили, що провідника, який брав участь у схемі, звільнили. Крім того, з цього приводу в поліцію направили відповідну заяву правоохоронцям.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!