Польська залізниця має намір запустити прямий потяг із Перемишля до Варшави

4486 0
Імовірно потяг почне курсувати вже у березні цього року, після корекції графіку руху на залізниці.

Польська залізниця PKP Intercity планує найближчим часом запустити із Варшави до прикордонного Перемишля прямий поїзд. Йдеться про продовження поїзда сполученням Варшава – Ряшів, повідомляє польське видання nowiny24.pl. Рішення продовжити поїзд з Ряшева до Перемишля спричинене великим пасажиропотоком поїзда Інтерсіті+ сполученням Київ – Перемишль. Адже зараз більшість пасажирів українського поїзда зараз їдуть до Ряшева, щоб там сісти на поїзд або автобус до Варшави.

Відтак зі столиці Польщі до столиці України можна буде дістатися залізницею із одною пересадкою.

Читайте також: Для пасажирів поїзда Київ – Львів – Перемишль спростили митні процедури

«У разі збільшення пасажиропотоку на цьому напрямку, ми будемо запускати додаткові поїзди на цій трасі», – додали у прес-центрі PKP Intercity.

Додамо, новий потяг Інтерсіті+ Київ-Перемишль курсує із 23 грудня щоденно складом швидкісного електропоїзда виробництва Hyundai Rotem. Відстань з Києва до Перемишля поїзд долає лише за 7 год. 40 хв, а зворотно – за 7 год. 07 хв, а тривалість поїздки зі Львова до Перемишля становитиме 2 год. 8 хв. Вартість проїзду з Києва до Перемишля у вагонах І класу становить орієнтовно 574 грн, ІІ класу – 406 грн, зі Львова до Перемишля у вагонах І класу – 235 грн, ІІ класу – 172 грн.

Результат курсування поїзда Інтерсіті+ № 705/706 Київ – Перемишль за перший місяць – понад 12 тис. осіб.  Більшість пасажирів поїзда – понад 8,6 тис. – мандрувала з України до Польщі. 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!