Політична реклама

Польські дипломати визнають проблему з системою "е-консулят" і звинувачують хакерів

1378 0
Посол Польщі в Україні Генрик Літвін погоджується, що з системою онлайн заповнення візових документів «еКонсулят» нині є певні проблеми, однак пов’язує їх із діями хакерів.

«Є такі проблеми. Але розпочалося те, що ми вже раніше спостерігали у Білорусі. Електронні атаки на систему. І є хакери, які намагаються бути посередниками, нелегальними посередниками у реєстрації», – зазначив посол в ефірі Радіо Свобода.

У відповідь на запитання, чи можуть проблеми з онлайн реєстрацією документів бути пов’язані з інтересами тих чи інших фірм, які займаються платним оформленням віз, посол зазначив: «Тут немає схеми ніякої, так сказати, нелегальної чи патологічної. Ця компанія – це просто аутсорсинг, виклик сьогоднішнього дня, якщо йде про державну адміністрацію у Польщі. У дуже багатьох напрямках входить аутсорсинг до праці урядовців у Польщі».

«І у нас також не було іншого виходу, як тільки ввести аутсорсинг і у візову практику, тому що ми додавали консульство до консульства, збільшували кількість працівників у консульствах. Але, можна сказати, кожне додаткове консульство тільки відкривало збільшене зацікавлення візами. І кількість віз, які ми даємо, росте. А наші можливості збільшувати службу вичерпалися. І тому не було виходу», – додав Генрик Літвін.

На думку посла, нині у переході на аутсорсинг є потреба. «Навіть якщо це є додатковий елемент в процедурі, ну, на жаль, є і додаткова плата, то одночасно ми знижуємо оплати за візи, за візи національні. Не буде дуже швидко взагалі ніякої плати. А це досить велика частина, третина віз, які даємо, то це візи національні.

Джерело: Гал-інфо

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!