Україна

Польські фермери почали масштабний протест проти імпорту зерна з України

408 0
Учасники протестів з тракторами та іншою сільгосптехнікою обіцяють не створювати блокад.
Фото: Aneta Łuczkowska / RMF24

Фото: Aneta Łuczkowska / RMF24

У середу, 24 січня, в Польщі розпочався широкомасштабний протест фермерів, спрямований, зокрема, проти неподаткованого імпорту агропродукції з України. Польські аграрії планують провести акції протесту на більш ніж 150 місцях по всій країні. Про це повідомили в RMF 24.

Учасники протестів з тракторами та іншою сільгосптехнікою обіцяють не створювати блокад, а проводити повільний рух колони або демонстрації уздовж доріг. Польські фермери виступають проти імпорту зерна з України та висловлюють незгоду із Європейським Союзом та концепціями, які, на їхню думку, мають суттєво обмежити сільгоспвиробництво в Польщі та в Євросоюзі.

Учасники масових протестів ставлять перед урядом дві основні вимоги:

  • припинити «безконтрольний імпорт» сільськогосподарської продукції з України та інших країн поза межами ЄС, які не відповідають європейським стандартам і, за їхньою думкою, становлять загрозу для польських фермерів;

  • розробити стратегію вступу України до Європейського Союзу в галузі сільського господарства.

Читайте також: Поляки відновили рух у пункті пропуску «Медика – Шегині»

Крім того, фермери висловлюють бажання перегляду Єдиної аграрної політики, внесення змін та більшої «гнучкості» у Національний стратегічний план на весь бюджетний період до 2027 року.

Нагадаємо, що румунські фермери знову розпочали блокаду шляху до прикордонного пункту «Халмеу – Дякове». Цього разу це роблять за допомогою великої сільськогосподарської техніки. 

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!