Польські фермери припинили блокаду пункту перетину кордону «Шегині-Медика» на час свят

815 0
Після Нового року віце-міністр Міністерства аграрної політики Польщі пообіцяв сісти за стіл перемовин.
ФОТО УМОВНЕ

ФОТО УМОВНЕ

Польські фермери від сьогоднішнього ранку припинили блокаду пункту перетину державного кордону «Шегині-Медика». Про це повідомив віце-міністр Міністерства аграрної політики Польщі Міхал Колодзейчак. 

Польський чиновник розповів, що разом з міністром сільського господарства Польщі Чеславом Сєкєрським зустрівся з протестувальниками. Фермери погодились на деблокування, проте вимагали вирішення трьох своїх потреб:

  • дотації на закупівлю кукурудзи; 

  • збереження сільськогосподарського податку на рівні 2023 року

  • продовження термінів кредитів ліквідності

За словами віце-міністра, вирішувати ці питання будуть за столом переговорів після Нового року. 

В той же час, організатор протесту польських фермерів Роман Кондров заявив, що протести відновляться 2-3 січня. 

Зазначимо, що блокаду пункту перетину державного кордону «Шегині-Медика» польські фермери розпочали 23 листопада. 

Нагадаємо, польські перевізники розпочали безстроковий протест 6 листопада. Серед основних вимог до Уряду України – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року. Протестувальники хочуть, щоб угода була розірвана, а дозвільний режим перетину кордону відновили з 1 січня. Страйк призвів до повної зупинки руху на трьох прикордонних пунктах пропуску між Польщею та Україною. Детальніше про те, що вимагають польські перевізники, читайте тут.

Додамо, що 21 листопада у пункті пропуску «Краківець – Корчова» українські перевізники провели мітинг у відповідь на блокування польськими протестувальниками перетину кордону вантажівками з Польщі в Україну.

Tvoemisto.tv побувало на українсько-польському кордоні та поспілкувалося з водіями вантажівок, які застрягли в чергах. Детальніше читайте у матеріалі за посиланням.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!